Grad Krk prima zahtjeve za korištenje sportske dvorane OŠ “Fran Krsto Frankopan”

novilist - prije 13 sati - link

KRK – Temeljem zaključka donesenog na kolegiju gradonačelnika Darija Vasilića, iz krčke Gradske uprave i formalno je odaslan javni poziv za prikupljanje zahtjeva za korištenje sportske dvorane Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« u Krku. Predstavnici Grada tako pozivaju udruge te sve ostale zainteresirane grupe građana koji djeluju na području grada Krka da do 25. srpnja podnesu svoje zahtjeve za korištenje velike školske sportske dvorane Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« Krk u Krku, i to za razdoblje od 15. rujna do 15. lipnja 2025. godine.

Dvorana će se moći koristiti isključivo za sportske aktivnosti, svakim radnim danom od 14 do 22 sata te subotom od 8 do 20 sati, osim ako godišnjim planom Centra za kulturu grada Krka i programom osnovne škole u tom prostoru nije planirana neka aktivnost u to vrijeme. Grad Krk, naime, ima prednost korištenja dvorane pred ugovorenim korisnicima, i to u slučajevima održavanja manifestacija, predstava i sličnih aktivnosti, napominju u svom pozivu upućenom sportskim i rekreacijskim kolektivima iz lokalne uprave. Korištenje dvorane u ostalim terminima (nedjeljom, praznikom i blagdanom) moći će se izuzetno odobriti, ali temeljem posebne odluke gradonačelnika.

Dvorana se može zakupiti na minimalno jedan sat, a naknada za korištenje iznosit će 10 eura po satu. Kod određivanja termina korištenja dvorane prednost će imati udruge koje nemaju vlastite prostorije i okupljaju djecu i mlade te školsku sportsku dvoranu planiraju koristiti tijekom cijelog razdoblja, a valorizirat će se i uredno dosadašnje korištenje.

Na temelju utvrđenog rasporeda korištenja, Grad će s korisnicima sklopiti ugovor o davanju na korištenje školske sportske dvorane. Iz Grada napominju i da će, ako se nakon donošenja odluke o rasporedu korištenja dvorane utvrde neiskorišteni slobodni termini, za njih biti omogućeno naknadno predavanje zahtjeva te će se, ovisno o iskazu interesa, raspisati novi javni poziv.

 

Objava Grad Krk prima zahtjeve za korištenje sportske dvorane OŠ “Fran Krsto Frankopan” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Grad Krk (19)krk (142)Otoci (253)