Ima li kraja vrućinama? Poznati meteorolog otkrio što nas očekuje narednih dana

novilist - prije 5 sati - link

Meteorolog Krunoslav Mikec iz Državnog hidrometeorološkog zavoda gostovao je u Dnevniku N1 gdje je govorio o rekordnim temperaturama mora u Hrvatskoj te o toplinskom valu koji je zahvatio Hrvatsku i regiju.

“S obzirom na vrućinu koja vlada više od deset dana, nije čudno kako se more ugrijalo. Pritom je bilo prilično toplo za vrijeme zimskih mjeseci, te se more nije ohladilo kako je uobičajeno za vrijeme hladnijih mjeseci”, rekao je.

Osvrćući se na trenutni toplinski val, Mikec je izjavio kako je što se tiče unutrašnjosti zemlje današnji dan najgori te kako bi već od sutra vrijeme trebalo postati podnošljivije.

“U unutrašnjosti bi od sutra temperature mogle biti i do tri stupnja niže, dok na Jadranu nažalost neće doći do poboljšanja te će ostati crveno upozorenje za toplinski val. Noći će i dalje biti tople i ponegdje vruće kao što je sinoć primjerice bilo u Komiži.”, dodao je.

Mikec je za N1 rekao i kako bi kraj srpnja mogao donijeti olakšanje, no kako bi početkom kolovoza ponovno moglo doći do iznadprosječnih temperatura i toplinskih valova.

Objava Ima li kraja vrućinama? Poznati meteorolog otkrio što nas očekuje narednih dana pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dhmz (102)Hrvatska (3250)vremenska prognoza (199)vrućina (61)