Započeo je Jerry Ricks blues festival: Odaziv publike i sjajni nastupi opravdali sva očekivanja 

riportal - prije 7 sati - link

Nakon višemjesečnih priprema, dogovora i usklađivanja, sinoć se napokon zakotrljala blues karavana u čast Philadelphia Jerryju Ricksu. Nakon fuzioniranja Kastav blues Festivala i Opatija riviera blues festivala, već šestu godinu zaredom pod imenom Jerry Ricks blues festival započelo je širenje evanđelja po Črnom Kastavcu, po kojem festival s ponosom nosi ime.

Ovogodišnje izdanje započelo je off programom na dvije lokacije, a s obzirom na izvođače i odaziv publike organizatori imaju pravo biti i više nego zadovoljni. Predivna klanjska Gradina bila je prva stanica ovogodišnje karavane koja je ugostila ‘rock Masterse’ na čelu s Brankom Bogunovićem Pifom i Vedranom Božićem koji su se brojnoj publici odužili na najbolji mogući način – odličnom svirkom. 

S nekoliko riječi dobrodošlice večer je otvorila Ivana Marinčić uime domaćina iz Općine Klana, nakon čega su se publici obratili umjetnički voditelji festivala Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal. Uz zahvale pokroviteljima i sponzorima, apostrofirali su bogat i raznovrstan program koji očekuje publiku na ovogodišnjem izdanju, čime je i službeno započeo festival. Prvi taktovi odsvirani na festivalu djelo su sjajnog gitariste Branka Bogunovića Pifa koji nije krio zadovoljstvo odazivom brojne publike pred kojom se predstavio u akustičnom i električnom izdanju uz naknadnu podršku ritam sekcije. Nizale su se pjesme i kultne stvari, a svaku izvedbu publika je nagradila burnim aplauzom. 

– Rock i blues nisu mrtvi, poručio je Pif i zaradio veliki aplauz publike koja je svojim dolaskom pokazala da ovaj glazbeni izričaj još ima brojne poklonike, ali i pružila dobar vjetar u leđa organizatorima nagradivši njihov trud. Nastavak festivala donio je nastup, kako je Hal istaknuo, najboljeg rock gitariste kojeg je Hrvatska ikad imala, Vedrana Božića, koji je svoj nastup otvorio kako i priliči njegovoj reputaciji – s kultnim Jimijem Hendrixom. Uz probrane blues standarde i kultne pjesme različitih gitarističkih ‘bogova’ publika je mogla svjedočiti nadahnutoj svirci i sjajnim izvedbama. 

– Moram se zahvaliti organizatorima što guraju ovu priču, ali i publici koja nas je podržala u nevjerojatnom broju. Nama je bilo fenomenalno i nadam se da je osjećaj obostran. Još jednom hvala, poručio je Vedran Božić. 

Jerry Ricks blues festival nastavlja se večeras u Matuljima s početkom u 21 sat, a na Štacionu će nastupiti Max Dega Band iz Švicarske te Krissy Matthews Band iz Velike Britanije. 

– Bolje nismo mogli otvoriti festival iako smo startali s off programom. Inspirativna klanjska Gradina, sjajne izvedbe, izniman odaziv publike, dakle sve je prošlo bolje nego smo očekivali. Večeras nastavljamo, stoga pozivam publiku da nam se pridruži na matuljskom Štacionu. Ako postoji nešto što na prvu simbolizira blues, to je zasigurno željeznička pruga, a upravo to nam nudi naš Štacion. Večeras se i ton i slika stapaju u jedno, stoga ne propustite taj doživljaj, poručio je Staraj.  

The post Započeo je Jerry Ricks blues festival: Odaziv publike i sjajni nastupi opravdali sva očekivanja  appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

koncert (111)RIJEKA I PGŽ (991)