Njivice dobile prostor za izgradnju novog dječjeg vrtića i jaslica

riportal - prije 22 sata - link

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović potpisali su u sjedištu Općine ugovor o darovanju državnog zemljišta, vrijednog 401.000 eura za potrebe izgradnje novog dječjeg vrtića i jaslica u Njivicama.

Potpisivanje ugovora temelji se na Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH kojim je Primorsko-goranskoj županiji prepušteno upravljanje građevinskim zemljištem i građevinama sa zemljištem.

„Općina Omišalj se obratila Republici Hrvatskoj radi darovanja zemljišta za gradnju dječjeg vrtića u Njivicama i taj predmet, kao i svi drugi predmeti upravljanja imovinom, je stajao u državnim arhivima te je donošenjem zakona predan Primorsko-goranskoj županiji. Ukupno smo zaprimili 882 predmeta i sa zadovoljstvom mogu reći da je ovo prvi predmet u Hrvatskoj koji je zaključen i izvršeno je darovanje zemljišta. To je primjer da se decentralizirano obavljanje poslova uvijek isplati“, izjavio je župan Komadina.

Govoreći o budućem vrtiću, načelnica Ahmetović je navela da će imati kapacitet za četiri odgojne skupine, dvije vrtićke i dvije jasličke, uz dodatni, zajednički prostor za igru i druženje, a za koji je, s obzirom na porast broja djece u Omišlju i Njivicama, izrazila uvjerenje da će vrlo brzo biti stavljen u funkciju vrtića. Dodala je da će usluge ove predškolske ustanove koristiti većinom mještani Njivica koji do sada nisu imali adekvatan prostor za dječji vrtić.

Darovane čestice nalaze se u neizgrađenom građevinskom području, unutar površine javne i društvene namjene. Za navedeno područje donesen je Urbanistički plan uređenja Njivice-naselje te je planirana gradnja predškolske ustanove. Lokacijsku dozvolu je izdala Primorsko-goranska županija u travnju 2023. godine.

Potpisivanju ugovora nazočili su i resorni pročelnik Duško Milovanović, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj te zamjenica predsjednice Općinskog vijeća Marijana Šunić, pročelnica UO Općine Omišalj Maja Mahulja i Luka Mihalović, pomoćnik pročelnika UO za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

The post Njivice dobile prostor za izgradnju novog dječjeg vrtića i jaslica appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Njivice (7)RIJEKA I PGŽ (991)vrtić (25)