Gareth Southgate podnio ostavku: “Dao sam sve od sebe, vrijeme je za novo poglavlje”

novilist - prije 6 sati - link

LONDON -Gareth Southgate objavio je u utorak da napušta svoju ulogu izbornika Engleske nakon što su izgubili od Španjolske u finalu Europskog prvenstva, što je njihov drugi uzastopni poraz u finalima kontinentalnog turnira.

Engleska je izgubila 2-1 od Španjolske u nedjeljnom ogledu, a Southgate je nakon utakmice rekao da će razgovarati o svojoj budućnosti na čelu reprezentacije.

“Kao ponosnom Englezu, bila mi je čast života igrati za Englesku i voditi Englesku. To mi je značilo sve i dao sam sve od sebe”, rekao je Southgate u izjavi.”Ali vrijeme je za promjene i za novo poglavlje. Nedjeljno finale u Berlinu protiv Španjolske bila je moja posljednja utakmica kao izbornika Engleske.”Imao sam privilegiju voditi veliku skupinu igrača u 102 utakmice. Svaki od njih je bio ponosan što nosi tri lava na svojim majicama, i bili su zaslužni za svoju zemlju na toliko načina.”

Southgate je preuzeo dužnost seniora kada je Sam Allardyce dao ostavku nakon samo jedne utakmice. Southgate je imao 102 utakmice s Engleskom, vodeći momčad do polufinala Svjetskog prvenstva 2018., kao i do finala EURA 2021. i 2024. godine.Pod Southgateom, Engleska je također stigla do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu 2022., godinu dana nakon poraza od Italije na jedanaesterce u finalu Eura na Wembleyu.

“U 25 turnira nakon 1966. prije nego što je Gareth preuzeo vodstvo, pobijedili smo u sedam utakmica nokautom”, rekao je izvršni direktor Engleske FA Mark Bullingham.”Na njegova četiri turnira pobijedili smo u devet. Dakle, u svojih osam godina osvojio je više utakmica koje su stvarno važne nego u prethodnih 50 godina.”

Objava Gareth Southgate podnio ostavku: “Dao sam sve od sebe, vrijeme je za novo poglavlje” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

engleska (57)Gareth Southgate (20)nogomet (2170)Sport (9355)