Plenković odgovorio Milanoviću: “Bilo bi bolje da se ponaša kao predsjednik, a ne kao politički divljak”

novilist - prije 5 sati - link

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvorenju novog pogona za preradu rajčice Podravke u Varaždinu, a tom prilikom je dao izjavu za medije, javlja Televizija N1.

“Podravka je napravila još jednu veliku investiciju”, rekao je i čestitao Martini Dalić.

“Ovdje radi 270 ljudi, ovakva investicija znači i nova radna mjesta”, dodao je.

“Podravka je kupac segmenta poljoprivrede Fortenove, to je vrijedna akvizicija. Ime Podravke sad dobiva punu dimenziju kroz Podravinu sve do ušća Drave u Dunav”, naveo je Plenković.

Osvrnuo se i na cijene dionica. “Takva investicija znači da je kompanija potentna i snažna i normalno da je vrijednost dionice skočila, ali to nije novost, ona skače već nekoliko godina konstantno.”

“Mislim da ovako promišljene i inetligentne investicije imaju niz pozitivnih efekata”, dodao je.

Plenković je komentirao i imenovanje državnih tajnika. “To je rutinska stvar, imenovat ćemo sutra, dobit ćete izvješće nakon Vlade, sve je to okej.”

“Imate dvije vrste savjetnika, posebne savjetnike i savjetnike koji se putem natječaja zapošljavaju u kabinete ministara i dok traje ministar, tu je i savjetnik”, kazao je Plenković. “Dovoljno ih je. To je već regulirano. Stalno govorimo nešto što postoji, a misli se da ne…”

Osvrnuo se i na izbor ustavnih sudaca. “Dobio sam informaciju da je čak 52 kandidata. Prva poruka za sve ove koji bucaju gluposti da nam USUD ne treba, ljudi koji se razumiju u pravo šalju poruku da je USUD biran i važan.”

Ponovno se osvrnuo i na Milanovićeve izjave o ustavnim sucima, nazivajući ga opet kršiteljem Ustavom.

“Upućujem javnost da ne zaboravi na kršenje Ustava i ponašanje van svih okvira, pristranost u izborima. Netko tko za ustavne suce kaže da su stajske muhe nema što raditi u hrvatskim institucijama, vjerujem da će to građani pokazati na izborima kad se bude biralo novog predsjednika”, kazao je Plenković.

Tko će biti HDZ-ov predsjednički kandidat? “HDZ kreće u proces analiza i konzultacija, kreće u razgovore, kad to bude gotovo obavijestit ćemo vas tko je pobjednik”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na Milanovićevu jučerašnju izjavu da bi “Plenković bi bio super kandidat za predsjednika”.

“Bilo bi bolje, a ne fora, da se on ponaša kao predsjednik a ne kao politički divljak i prostak koji je izvrijeđao cijelu političku scenu, koji je HDZ nazvao nacističkom strankom. U Washingtonu je šutio. Kakav stav, o čemu?”, odgovorio mu je Plenković.

Objava Plenković odgovorio Milanoviću: “Bilo bi bolje da se ponaša kao predsjednik, a ne kao politički divljak” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Andrej Plenković (711)Hrvatska (3246)Novosti (1255)Podravka (36)