Gligora obećao: Ove godine počinje izgradnja dječjeg vrtića u Kolanu

novilist - prije 1 dan - link

Općina Kolan i dalje je među prvih deset jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj po iznosu proračuna u odnosu na broj stanovnika, s ovogodišnjim proračunom od predviđenih tri milijuna eura, od čega je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 60 posto, istaknuo je načelnik Šime Gligora, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u povodu Dana Općine Kolan i blagdana Gospe Karmelske koji se u ovoj paškoj općini obilježavaju 16. srpnja.

Sjednica je započela himnom Lijepa naša domovino, u izvedbi Klape Sol i nastupom mladih članova kolanjskog Kulturno-umjetničkog društva Bartol Kašić, a službeno ju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ante Zubović, zaželjevši dobrodošlicu svim uzvanicima i čestitavši dobitnicima godišnjih nagrada Općine.

Foto Novacut

Foto Novacut

Sjednici su, među ostalima, prisustvovali izaslanik predsjednika Sabora, zastupnik Ivan Dabo, inače gradonačelnik Grada Novalje, dožupan zadarske županije Šime Vicković, Dominik Paparić, ravnatelj Uprave za otoke u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, te Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma.

Načelnik Gligora je u svom obraćanju istaknuo kako je Općina Kolan u zadnjih nekoliko godina ostvarila niz važnih projekata, pri tom uredno izvršavajući svoje obaveze.

Istaknuo je izmjene prostornog plana, čime je on usklađen s PP-om Zadarske županije, ali i sa stvarnim stanjem na terenu. Pri tom su uvedene brojne mjere, poput ograničenja visine objekata i smanjenje broja smještajnih jedinica po objektu, što bi u praksi trebalo značiti veću kvalitetu smještajnih jedinica, u odnosu na njihov broj.

Spomenuo je i niz zahvata na komunalnoj infrastrukturi i prometnicama, uređenju plaža, dječjih igrališta, uz povećanje sigurnosti i zdravstvene zaštite, od nabave defibrilatora, do postavljanja nadzornih kamera i nabave cisterne za DVD Kolan.

Što se tiče budućih projekata, u prvi je plan stavio izgradnju Dječjeg vrtića u Kolanu, koja bi trebala započeti ove godine, a rok za izgradnju je godinu dana.

Riječ je o objektu površine 650 metara kvadratnih, za četrdesetero djece, čija je vrijednost procijenjena na 2,3 milijuna eura.

Objava Gligora obećao: Ove godine počinje izgradnja dječjeg vrtića u Kolanu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (253)pag (24)Rijeka & Regija (1263)