Poljski regulator kaznio Paypal. Potrošačima su bez veze mogli blokirati račune

novilist - prije 21 sat - link

Poljski regulator UOKiK objavio je u ponedjeljak da je europskog podružnici američke kompanije za internetsko plaćanje PayPal izrekao kaznu od 106,6 milijuna zlota (25 milijuna eura) zbog nejasnih ugovornih klauzula koje potrošače mogu stajati blokiranog računa.

Kompanija korisnicima nije jasno opisala zabranjene aktivnosti koje mogu rezultirati kaznama niti im je precizno navela što može poduzeti u takvim slučajevima, naveo je regulator u obrazloženju kazne.

„PayPalove su klauzule općenite, dvosmislene i nerazumljive. Čitajući (ih), potrošač ne može predvidjeti koje bi njegov radnje mogle biti ocijenjene zabranjenima niti kakve bi sankcije kompanija mogla izreći”, rekao je šef UOKiK-a Tomasz Chrostny.

„To znači da PayPal može bez ikakvih ograničenja proizvoljno odlučivati je li korisnik napravio nešto zabranjeno i kakvu će kaznu zbog toga snositi, a to može biti, primjerice, blokada novca na računu”, objasnio je Chrostny.

PayPal nije odmah bio dostupan za komentar odluke regulatora.

Odluka nije konačna i PayPal se može žaliti sudu, priopćio je UOKiK.

Objava Poljski regulator kaznio Paypal. Potrošačima su bez veze mogli blokirati račune pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo (299)Novosti (1247)Poljska (39)