Vraćao se s partyja?! Mladić (26) u 8 ujutro vozio autocestom s dva promila alkohola u krvi! Ostatak dana je proveo u policijskoj postaji

riportal - prije 4 dana - link

​Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 332 prometna prekršaja

Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 67, zatim prekoračenja brzine – 48 te 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Najveća koncentracija alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena je 13. srpnja oko 8 sati na autocesti A8 gdje je policija zaustavila 26-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća brzina

Najveća brzina od 164 km/h zabilježena je 12. srpnja oko 10,15 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko.

Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom te još 174 različita prometna prekršaja.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodilo se 56 prometnih nesreća

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 56 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, dok ih je 19 lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

The post Vraćao se s partyja?! Mladić (26) u 8 ujutro vozio autocestom s dva promila alkohola u krvi! Ostatak dana je proveo u policijskoj postaji appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

alkohol (167)autocesta (56)Crna kronika (2200)policija (734)