Poliklinika Analiza najavila suradnju s dr. sc. Martinom Linarić, nutricionisticom poznatom iz emisije “Život na vagi”

novilist - prije 3 mjeseca - link

Poliklinika Analiza kao lider u dijagnostičkoj zdravstvenoj skrbi, prepoznaje važnost sveobuhvatne skrbi za pacijente te započinje suradnju s  nutricionisticom dr. sc. Martinom Linarić, poznatom po tome što je bila dio emisije Život na vagi. Dr. sc. Linarić već dugi niz godina radi kao nutricionistica, stručnjakinja u području prehrane i djelovanja hrane na čitav organizam.

Svoj rad temeljim na holističkom pristupu, gledam na klijenta kao na ‘’cjelokupnu sliku’’ s ciljem dobivanja potrebnih informacija o njihovom zdravstvenom stanju, navikama i dnevnim obavezama kako bih mogla program našeg daljnjeg rada prilagoditi svakom pojedincu, prema potrebama i ciljevima koje želi postići.  Ponekad je neadekvatna prehrana samo početak puno dubljeg problema, kojeg možda niste svijesni, a stvara veliku prepreku na putu do cilja. Sukladno tome, potrebno je osmisliti prava rješenja i prilagođene programe kako bismo postigli poboljšanje na svim razinama, a vi postali najbolja verzija sebe”, dodaje dr. sc. Martina Linarić.

 

Doktorica Linarić u Poliklinici Analiza bavit će se interpretacijama najtraženijih testova poput intolerancije na hranu, nutrigenetskih testova i brojnih drugih testova koji se najčešće kontroliraju kod osoba koja s povećanom tjelesnom težinom.

Intolerancija na hranu događa se kada tijelo prepoznaje određenu hranu koju jedemo kao štetnu, iako je možda riječ o sasvim zdravoj namirnici poput jabuke ili orašastih plodova. Simptomi se manifestiraju kroz probavne smetnje, upale sinusa, razvoj astme, pretilost te razne kronične bolesti i tumore koji nastaju posljedično ako patimo od ovog poremećaja duži niz godina.

Simptomi intolerancije na hranu mogu biti vrlo suptilni i lako ih je odbaciti, zbog čega mnogi ljudi godinama ne shvaćaju da imaju problem. Ako se godinama borite s neobjašnjivim glavoboljama, umorom ili drugim kroničnim problemima, možda patite od intolerancije na hranu, a niste niti svjesni toga.

Prirodni i umjetni sastojci hrane konzumirani u dovoljnim količinama podjednako mogu uzrokovati štetne reakcije kod osjetljivih ljudi, dok stupanj reakcije varira od osobe do osobe. Intoleranciju na hranu možete dobiti bez obzira je li neki od vaših predaka patio od iste, a simptomi se mogu javiti kod bilo koje dobne skupine, postepeno ili brzo – pravila nema. 

Zanimljiv podatak je i taj da se intolerancija češće javlja kod žena, kao i činjenica da smo s opasnosti razvoja osjetljivosti na hranu suočeni još u maternici. Ipak, okidač može biti virusna infekcija, bolest ili utjecaj zagađenog okoliša, način prehrane i životnih navika, kao i kombinacija genetske raznolikosti. Količina i kombinacija namirnica koje čine donju granicu za pojavu simptoma također varira. Patološki slijed lako može pokrenuti litra mlijeka, ali i naizgled bezopasni cappuccino. Upravo zbog specifičnih okidača, za svakog pojedinca je i interpretacija testa intolerancije na hranu individualna.

Kod genetskih testiranja analizira se više od 50 gena koji u važni za vašu prehranu te tako možemo utvrditi u kojim područjima ste zaštićeni, a u kojima imate deficit u metabolizmu. Analiza omogućava izbjegavanje namirnica koje slabo tolerirate, identificira lošu detoksikaciju teških metala, pesticida i otapala te omogućava optimalnu opskrbu tijela važnim nutrijentima.

Genetska testiranja odgovaraju na pitanja poput: kako vaša prehrana može utjecati na krvne parametre, kako prehranom možete pripomoći procesu detoksikacije, koliko brzo razgrađujete kofein, jeste li genetski predisponirani na ekscesivno pijenje alkohola, kako možete popraviti zdravlje vaših zglobova preko ciljane prehrane, i ostala pitanja vezana uz prehranu.

Uz navedeno, osobe koje osjećaju neke od navedenih simptoma često testiraju i hormonalni status, kao i pokazatelje poput estradiola, testosterona, prolaktina i brojnih drugih parametara koji mogu utjecati na tjelesnu težinu i brojne simptome.

Dva desetljeća uspjeha

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnje iskustvo, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu info@mcanaliza.org i telefonski na broj 051 309 309.

 

Objava Poliklinika Analiza najavila suradnju s dr. sc. Martinom Linarić, nutricionisticom poznatom iz emisije “Život na vagi” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Promo (207)