Nastavljaju se paklene vrućine: Evo kada stižu pljuskovi i nešto niže temperature zraka

riportal - prije 4 dana - link

Nastavlja se prevladavajuće sunčano vrijeme, a utorak će ponovno u većem dijelu unutrašnjosti biti još malo topliji, time u gotovo cijeloj zemlji uz najviši stupanj upozorenja na vrućinu

Frontalni su poremećaji glavninom dalje od nas, a iznimno topao zrak zadržava se nad ovim dijelom Europe i Sredozemlja. Pritom u kopnene predjele povremeno stiže i nešto nestabilniji zrak.

PONEDJELJAK

Kroz dio prijepodneva može po dijelovima središnje i istočne Hrvatske mjestimice biti više oblaka pa i ponekog zaostalog pljuska ili malo kiše. Na Jadranu pak većinom vedro te u većem dijelu zemlje uz uglavnom slab vjetar. Topla i vrlo topla noć onemogućavat će nekima kvalitetan odmor. Najniža temperatura zraka uglavnom od 20 do 26 stupnjeva, najugodnije naravno i dalje u gorju.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz dosta sunčanih sati te i dalje uglavnom slab vjetar. Lokalno će biti jačeg razvoja oblaka s njima moguće i ponekog pljuska, vjerojatnije na krajnjem sjeveru, a ne može se isključiti i da bude izraženiji pa je korisno pratiti upozorenja na opasne vremenske pojave.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu i dalje vrlo velika opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje te također prevladavajuće sunčano, no uz poneki pljusak. Lokalno može biti izraženiji pa s njim onda može biti i prolazno pojačanog vjetra. Bit će i dalje vruće i vrlo vruće uz najvišu temperaturu između 32 i 36 stupnjeva.

U Dalmaciji nastavak prave ljetne žege uz prevladavajuću vedrinu. Nekima će manje olakšanje pružati umjeren, na otvorenom kratkotrajno i pojačan sjeverozapadnjak. Najtoplije i dalje u unutrašnjosti s maksimalnom temperaturom do 39 stupnjeva, nešto lakše ipak na otocima.

Na zapadu zemlje pretežno sunčano, na otocima i sasvim vedro. Izraženijeg vjetra i dalje neće biti pa se more još može malo ugrijati pa se sve teže u njemu nalazi osvježenje.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i dalje uz vrlo tople noći, u nekim mjestima uz buru i veći dio noći može biti vruće. Danju osobito u srijedu i još malo toplije. Bit će obilje sunca, ali prema kraju tjedna moguće i uz pojačanu buru koja bi mogla malo promiješati more.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavlja se prevladavajuće sunčano vrijeme, a utorak će ponovno u većem dijelu unutrašnjosti biti još malo topliji, time u gotovo cijeloj zemlji uz najviši stupanj upozorenja na vrućinu. U drugom dijelu tjedna raste vjerojatnost za nestabilnosti i pljuskove te manje popuštanje vrućine, osobito s petka na subotu, piše Danas.hr.

The post Nastavljaju se paklene vrućine: Evo kada stižu pljuskovi i nešto niže temperature zraka appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (520)pljuskovi (8)prognoza (108)vrijeme (185)vrućine (71)