Zadnje večeri Ultre pružena pomoć desecima posjetitelja. Najviše zbog droge

novilist - prije 1 dan - link

Posljednjeg dana Ultra Europe festivala, koji se od petka održavao na Parku mladeži, policija je privela 126 osoba, najviše zbog zlouporabe droga, dok je na stadionu i u splitskom KBC-u pomoć liječnika pružena 38-ero ljudi.

Voditelj poslova prevencije u splitskoj policiji Paško Ugrina rekao je da su dvije osobe prijavljene zbog preprodaje droga.

Policija se najviše usredotočila na redukciju zlouporaba droga, a treće večeri prijavljeno je i manje imovinskih nedjela, tek tri trganja lančića.

Zbog toga su, kaže priveli pet stranih državljana nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Nekih drugih posebnih događaja tijekom održavanja festivala nije bilo, kazao je Ugrina.

Policija je tijekom večeri zabilježila i 105 prometnih prekršaja.

Liječnica županijskog Zavoda za Hitnu medicinu Jelena Aranza rekla je da je na festivalu liječničku pomoć na stadionu zatražila 21 osoba od čega su dvije odvezene na daljnju obradu u KBC Split.

U KBC-u Split je pomoć pružena 17-orici posjetitelja koji su sami došli u bolnicu, među kojima je četrnaest stranih državljana.

“Kao i prethodne dvije večeri riječ je o intoksikacijama alkoholom i drugim supstancama, a bilo je i uganuća zglobova, prijeloma ekstremiteta, posjekotina i opeklina”, rekla je Aranza.

Tri pacijenta hospitalizirana su na Klinici za psihijatriju, jedan na Klinici za kirurgiju dok su ostali nakon obrade otpušeni.

Jedna osoba je pod utjecajem alkohola pala i ozlijedila glavu pa je odvezena na Hitni kirurški prijam, druga osoba je u bolnicu primljena zbog predoziranja stimulansima, dok su ostali imali uglavnom lakše poteškoće.

“Javljali su nam se zbog nesvjestice, toplinske iscrpljenosti, kolabiranja, te su im posljednju večer došli do izražaja bolovi u mišićima zbog žestokog plesanja”, izjavila je Aranza.

Ocijenila je da partijanerima nije bilo lako izdržati dnevne ekstremno visoke temperature, a onda na kraju dana još plesati cijelu noć. Broj ljudi koji su zatražili njihovu pomoć poprilično je malen s obzirom na to da su na stadionu bile na desetke tisuća ljudi.

Zadovoljni su, kazala je ishodom jer je prema dosadašnjem iskustvu treća noć Ultra Europe festivala uvijek bila najteža jer su partijaneri već izmoreni i manje paze na sebe.

“Partijaneri su veseli, mladi, neopterećeni i nakon naših intervencija se žele vratiti što prije plesati. To su djeca cvijeća modernog doba”, zaključila je na kraju Aranza.

Ovogodišnja Ultra ostat će zapamćena po smrtnom slučaju 20-godišjeg Slovenca koji je u nedjelju ujutro unatoč naporima liječnika umro u splitskoj bolnici, gdje je zbog intoksikacije doveden s Parka mladeži.

Objava Zadnje večeri Ultre pružena pomoć desecima posjetitelja. Najviše zbog droge pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (532)ultra europe (26)