Trump dao prvi intervju nakon neuspješnog pokušaja atentata: ‘Jedan potez mi je vjerojatno spasio život’

novilist - prije 1 dan - link

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump dao je svoj prvi intervju nakon neuspješnog pokušaja atentata.

U razgovoru za The Examiner  najavio je kako će u bitnom promijeniti govor na republikanskoj konvenciji u četvrtak. Prvotno je, kaže, planirao govoriti o politici Joea Bidena, ali sad se sve promijenilo.

“Govor koji sam namjeravao održati u četvrtak je trebao biti jako težak. Ali iskreno, sad će biti sasvim drugačiji. Ovo je prilika da okupimo cijelu zemlju, čak i cijeli svijet. Govor će biti puno drugačiji, puno drugačiji nego što bi bio prije dva dana”, rekao je.

Trump je nastrijeljen na subotnjem skupu u trenutku kad je pogledao udesno. U intervjuu je rekao da se gotovo uvijek suočava s ljudima licem u oči i da rijetko skreće pogled, što je potez za koji je implicirao da mu je vjerojatno spasio život.

“Da nisam to učinio u tom trenutku, pa, danas ne bismo razgovarali, zar ne?”, rekao je.

Upitan je za trenutak kad je podignuo u zrak šaku i kad mu se s usta moglo pročitati kako ponavlja riječ “borba”. Rekao je da je želio uvjeriti prisutne da je dobro i da “Amerika ide dalje”.

“Energija koja je dolazila od ljudi tamo u tom trenutku. Teško je opisati kakav je to osjećaj, ali znao sam da svijet gleda. Znao sam da će povijest suditi o tome i znao sam da im moram dati do znanja da sam dobro”, rekao je.

Sinoć je Trump podvrgnut preventivnom CT-u kako bi se dodatno ustanovile posljedice pogotka.

Sinoć se naciji obratio i predsjednik Joe Biden, koji je pozvao na jedinstvo i osudio pucnjavu.

“Želim vam večeras govoriti o potrebi da spustimo temperaturu u našoj politici. I zapamtite, iako se možda ne slažemo, mi nismo neprijatelji. Mi smo susjedi, mi smo prijatelji i sugrađani. I što je najvažnije, mi smo Amerikanci. Moramo stati zajedno”, poručio je Biden.

 

Objava Trump dao prvi intervju nakon neuspješnog pokušaja atentata: ‘Jedan potez mi je vjerojatno spasio život’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

američki predsjednički izbori (16)atentat na Trumpa (10)Donald Trump (241)Svijet (1583)