Naučite kako oprati rublje uz pomoć octa

novilist - prije 2 dana - link

Kad uzmete u obzir sve različite vrste prirodnih sredstava za čišćenje, neki sastojci se uvijek nekako istaknu. Bijeli ocat svakako je jedan od takvih, i može biti veliki faktor kada je u pitanju pranje vaše odjeće i posteljine. Ovaj fermentirani sastojak bori se s neugodnim mirisima poput šampiona, brzo ispire mrlje i može čak pomoći omekšati i izbijeliti vaše tkanine.

Što je to u bijelom octu što ga čini takvim prvakom u čišćenju? Stvar je u tome da je bijeli ocat prirodni najučinkovitiji borac protiv rasta bakterija. Također pomaže u uklanjanju ostataka i nakupina od losiona, znoja, mrtvih stanica kože, krema za sunčanje i omekšivača – što sve može dodatno zarobiti bakterije koje se u rublju nađu. Ovo djelovanje detoksikacije ima dodatnu korist jer pomaže vašim tkaninama da budu mekše, a vaše bijelo rublje može čak učiniti bjeljim. Bijeli ocat možete uključiti u svoju rutinu pranja rublja na nekoliko različitih načina. Evo nekih od naših favorita.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @bo7_homegadgets

Dodajte ga svom redovnom ciklusu pranja

Stavite rublje u perilicu na uobičajeni način i dodajte normalnu količinu deterdženta prema uputama na etiketi proizvoda. Zatim dodajte jednu šalicu destiliranog bijelog octa u dozator omekšivača ili ga ubacite tijekom ciklusa ispiranja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jana 🙋‍♀️ (@_mamafuchs_)

Koristite ga kao sredstvo za čišćenje mrlja

Jednostavno utapkajte nerazrijeđeni bijeli ocat izravno na mrlju. Kiselina bijelog octa može pomoći u uklanjanju određenih mrlja, uključujući mrlje od znoja, hrane, masti, vina, kave, tinte i ulja. Pustite da odstoji 15 do 30 minuta, a zatim odmah operite odjeću kako biste izbjegli potencijalnu promjenu boje ili oštećenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JEEVES Indonesia (@jeevesindonesia)

Udahnite novi život bijelom rublju

Budući da je destilirani bijeli ocat blago kiseo, može pomoći u razgradnji ostataka deterdženta, mineralnih naslaga i drugih nakupina koje s vremenom uzrokuju posivljenje tkanina. Dodajte jednu šalicu u ciklus pranja i gledajte kako vaše bijelo rublje izlazi obnovljeno i živahno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Blue Space (@thebluespace)

Očistite svoju perilicu rublja

Osim za čišćenje odjeće, ovim prirodnim sastojkom možete dubinski očistiti perilicu rublja. Ocat može pomoći u uklanjanju mirisa iz bubnja perilice. Dodajte 1/2 šalice bijelog octa izravno u bubanj i pusti da se ciklus završi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Time For You (@timeforyouhq)

Kako biste maksimalno iskoristili ocat i izbjegli bilo kakve nezgode, svakako slijedite ove profesionalne savjete. Odlučite se za destilirani bijeli ocat, koji je manje kiseo i stoga nježniji za vašu odjeću, a istovremeno pruža snagu čišćenja kakvu je priroda zamislila.

Provjerite kompatibilnost s tkaninom i prije upotrebe bijelog octa provjerite je li siguran za vaše tkanine. Izvrstan je za pamuk, lan, poliester, najlon i mikrovlakna. Budite oprezni ili ga izbjegavajte koristiti s osjetljivim tkaninama poput svile.

Ne miješajte s izbjeljivačem jer miješanje bijelog octa s izbjeljivačem stvara otrovni plin klor koji je vrlo štetan. Ova dva sastojka se nikada, baš nikada ne smiju kombinirati.

Objava Naučite kako oprati rublje uz pomoć octa pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Feelgood (71)Life (516)ocat (4)