U Opatiji počeo MusicFest: Epica publiku dovela do usijanja!

riportal - prije 1 mjesec - link

MusicFest na Ljetnoj pozornici nastavlja sljedećeg vikenda uz Morcheebu

MusicFest, festival usmjeren suvremenoj svjetskoj urbanoj glazbi, sinoć je otvoren u Opatiji na najbolji mogući način.

U 20:30, na opatijsku Ljetnu pozornicu, publiku pristiglu iz svih krajeva Hrvatske, kao i brojne turiste među kojima je dominirao slovenski i njemački jezik, krenuli su zagrijavati „vatreni kelti“ iz „Celtica Pipes Rock“. „Celtica“ je pokazala zašto se smatraju jednim od najboljih škotsko-austrijskih rock sastava s gajdama kao glavnim instrumentom. Njihov prvi nastup u Hrvatskoj obilježen žestokim rock rifovima i karakterističnim irskim folk dionicama, uz vatrene baklje koje strše iz gajdi i gitara, nikog nije ostavio ravnodušnim, te je poslužio kao odlična uvertira u simfoniju zvuka koja je uslijedila.

Točno u 21:30, praćeni ovacijama publike, na scenu s impresivnom scenografijom – od rotirajućih kotača do visokih kobri koje su rigale vatru – stigla je EPICA, jedan od najboljih svjetskih simfonijskih metal sastava kojeg predvodi impresivna vokalistica Simone Simons.

Osnovani u Nizozemskoj prije više od 20 godina od strane skladatelja Marka Jansena odmah su nakon objavljenog prvijenca „The Phantom Agony“ stekli brojne obožavatelje, a sinoć su se ponovno, nakon 13 godina, napokon vratili u Hrvatsku!

Nastup su otvorili hitom „Abyss of Time: Countdown to Singularity“, koji je poslužio kao uvod u večer za pamćenje koja je publici donijela presjek njihove bogate glazbene karijere. Naime, na sveopće oduševljenje, Epica se nije zadržala samo na posljednjem albumu, već su se sinoć, praćeni posebno režiranim scenografskim efektima, mogli čuti najpoznatiji singlovi s „Consign To Oblivion“, „The Divine Conspiracy“, „Design Your Universe“, „Requiem for the Indifferent“, „The Quantium Enigma“, „The Holographic Principle“, „Omega“ kojima je bend i stekao svoj status vodeće svjetske supersile simfonijskog metala.

Epica je sinoć je u Opatiji publici pružila nezaboravnu večer odlične, kvalitetne glazbe za sve koji znaju uživati u moćnim rifovima – a njih je bilo mnogo, i to raznih godišta, od obitelji s malom djecom do umirovljenika koji su ponosno nosili majice svog omiljenog benda.

Nakon gotovo dva sata svirke, koncert je završio uz posebne zahvale Simone Simons, spuštanjem Marka Jansena, Isaaca Delahayea i Ariën Van Weesenbeeka u prve redove kako bi publici poklonili gitarske trzalice i bubnjarske palice, praćeni ovacijama publike koja je skandirala „We want more!“

Još uskoro slijedi!

MusicFest se na opatijskoj Ljetnoj pozornici nastavlja već sljedećeg vikenda, 19.7., nastupom poznatog britanskog trip-hop/pop-rock sastava MORCHEEBA.

The post U Opatiji počeo MusicFest: Epica publiku dovela do usijanja! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Glazba (459)hitovi (4)koncert (193)Mozaik (668)Opatija (298)