UPUCAN Pogledajte trenutak atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa

riportal - prije 2 dana - link

Bivšeg predsjednika Donalda Trumpa upucali su na njegovom skupu u Pennsylvaniji. Metak ga je pogodio u uho, napadač je mrtav. Pogledajte trenutak atentata u videu!

Na izbornom skupuu Pennsylvaniji u subotu je pokušan atentat na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Republikanski predsjednički kandidat je podigao šaku dok ga je do vozila pratila američka obavještajna služba. Napadač je ubijen, a Trump se oglasio prvi put nakon pucnjave i naveo da je upucan u uho.

Trumpova zamjenica direktora komunikacija Margo Martin jutros je objavila video kako se spušta niz stepenice aviona. Napisala je: “Snažan i otporan. Nikada se neće prestati boriti za Ameriku.”

Vjeruje se da je Trump nakon skupa u Pennsylvaniji sletio u New Jersey, piše Sky News.

FBI objavio je ime napadača. Riječ je o 20-godišnjaku Thomasu Matthewu Crooksu. Napadač je iz Pennsylvanije. Prema pisanju New York Posta, pucao je s krova proizvodnog pogona udaljenog više od 130 metara od pozornice.

Društvenim mrežama šire se i snimke snajperista koji je pucao na Trumpa.

Navodni napadač nosio je majicu poznatog YouTube kanala posvećenog vatrenom oružju, koji broji više od 11 milijuna pretplatnika, prenosi NBC News.

Trump je na društvenim mrežama objavio da je upucan u gornji dio desnog uha te da je “jako krvario”. Njegova kampanja rekla je da mu je “dobro”, a Bloomberg News je izvijestio da je pušten iz bolnice.

FBI je rekao da je pucnjava na skupu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa bio pokušaj atentata.

“Večeras smo imali ono što zovemo pokušaj atentata na našeg bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. To je još uvijek aktivno mjesto zločina”, rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pittsburghu, govoreći na konferenciji za novinare u Butleru, Pennsylvania, objavio je CNN.

Rekao je da vlasti “predano rade na pokušaju identificiranja osobe koja je to učinila i bilo kakvih motiva koji stoje iza toga”. Zamolio je javnost da se javi bilo tko svim informacijama koje bi mogle pomoći.

FBI je rasporedio istražitelje, timove za prikupljanje dokaza i drugo osoblje iz cijele zemlje, rekao je, piše Danas.hr.

VIDEO – Policija je objavila da radi na otkrivanju motiva:

The post UPUCAN Pogledajte trenutak atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

atentat (113)Donald Trump (246)fbi (6)Hrvatska i svijet (541)predsjednik (30)