Ranije je francuska ministrica sporta izjavila kako će održavanje natjecanja u Seini biti događaj stoljeća te da se to mora dogoditi zbog francuske baštine. Rijeka Seina bila je korištena za natjecanja tijekom Olimpijskih igara u Parizu 1900. godine.

Nakon saznanja da bi se Seina mogla koristiti i ovog ljeta mnogo se pričalo o njenoj čistoći. Posljednjih tjedana su mnoga istraživanja i analize pokazale da ne zadovoljava u potpunosti higijenske standarde za plivanje, a glavni razlog za to su bile učestale padaline u glavnom francuskom gradu. Zadnjih dana prevladava suho vrijeme na tom području što je smanjilo razinu onečišćenja, a i daljnje prognoze najavljuju da bi se uglavnom trebalo zadržati suho vrijeme.

„Sva mjerenja u posljednjih 12 dana su pokazala da je rijeka pogodna za kupanje“, izjavio je Pierre Rabadan, predstavnik pariških gradskih vlasti, koji je dodao da se organizatori ne boje otkazivanja natjecanja na Seini, ali da postoji mogućnost određenih prilagodbi.

Plivanje u rijeci Seini obećala je i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo. Olimpijske igre počinju 26. srpnja i traju do 11. kolovoza.