Policija objavila nove detalje oko brutalnih napada zaštitara na posjetitelje Zrća. Jedan prijavljen za – iznudu

novilist - prije 1 tjedan - link

Policijska uprava zadarska jutros je objavila nove detalje oko dva odvojena slučaja brutalnih napada zaštitara na posjetitelje festivala Dropzone na Zrću.

Zbog napada na nizozemsku influencericu i njenu pratnju kazneno je prijavljen 27-godišnji zaštitar.

“Sumnjiči ga se da je 09. srpnja 2024. godine u svojstvu redara zaštitarske tvrtke, na parkiralištu Katarelac prišao do vozila u kojem se nalazilo troje državljanina Nizozemske te uporabom sile i prijetnje pokušao iznuditi navodno dugovanje u iznosu oko 250 eura koje se odnosi na parkiranje vozila, pri čemu je fizički, napao oštećene 26-godišnjaka i 29-godišnjakinju kojoj je uzeo ključeve od automobila dok je treće oštećenom 30-godišnjaku iz ruke otrgnuo mobitel, a kad su mu oštećeni rekli da će pozvati policiju, 27-godišnjak se udaljio s mjesta događaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje protiv 27-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Iznuda u pokušaju”, objavila je policija.

Vezano za drugi slučaj, jučerašnje premlaćivanje 29-godišnjaka iz Austrije na istom mjestu, navode kako se sve dogodilo u 2,40 sati, kad je došlo do narušavanja javnog reda i mira između nekoliko osoba.

“Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede. U prostorijama policije nalaze se četiri hrvatska državljanina nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanja identiteta svih osoba koje su sudjelovale u događaju. Policija je o događaju izvijestila i mjerodavne inspekcijske službe zbog poduzimanja nadležnih mjera i radnji”, dodaju u policiji.

 

 

Objava Policija objavila nove detalje oko brutalnih napada zaštitara na posjetitelje Zrća. Jedan prijavljen za – iznudu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2227)zrće (6)