Još ništa od parkirališta zvanog čežnja kraj Exportdrva. Gdje je zapelo?

novilist - prije 2 tjedna - link

Prošao je travanj, svibanj, a sada i lipanj, no novo, natkriveno parkiralište na Delti, kraj zgrade bivšeg Exportdrva, još uvijek nije u funkciji.

Podsjetimo, petogodišnju koncesiju na ovo parkiralište, kapaciteta 600 parkirnih mjesta, zajednički su dobili Luka Rijeka i gradska tvrtka Rijeka plus, a trebao bi zamijeniti aktualna parkirna mjesta na Putničkoj obali i Adamićevom gatu, međutim, uz veću cijenu sata parkiranja nego što je to dosad bio slučaj.

Prema ranijim najavama iz Rijeka plusa, cijena sata parkiranja na novom parkiralištu iznosit će 1,30 eura.

Prilikom jučerašnjeg obilaska radova na novom pročišćivaču voda na Delti iskoristili smo, stoga, čelnog čovjeka grada Marka Filipovića da nam kaže kakve su njegove informacije kada bi novo parkiralište konačno trebalo biti na usluzi građanima.

– Prema informacijama kojima baratam, razgovori koji se vode s upraviteljem infrastruktura na ovom području, među kojima su i Hrvatske ceste, Hrvatske željeznice i neki drugi, u finalnoj su fazi.

Bilo je nekih sitnica oko nabave prateće opreme, ali to je gotovo uvijek tako s javnom nabavom. S obzirom na to da se usuglašavaju zadnji detalji, očekujem da će do kraja ovog mjeseca novo parkiralište svakako biti u funkciji, poručio je Filipović.

Objava Još ništa od parkirališta zvanog čežnja kraj Exportdrva. Gdje je zapelo? pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

grad rijeka (94)Marko Filipović (34)rijeka (1249)Rijeka & Regija (1232)rijeka plus (41)