Priprema se nastavak filma “Vrag nosi Pradu”. Moćna urednica pokušat će spasiti strmoglav pad tiska

novilist - prije 3 mjeseca - link

Pripremimo se jer, Miranda Priestly bi uskoro trebala dati još koji “ubojiti” pogled ispod obrva u nastavku sada već kultnog filma “Vrag nosi Pradu“.

Disney razvija nastavak hit filma iz 2006. u kojem Meryl Streep utjelovljuje Mirandu Priestly, moćnu urednica modnog časopisa iz pakla (ili, točnije, časopis Runway) s Anne Hathaway i Emily Blunt kao njezinim pomoćnicama Andreom Sachs i Emily Charlton.

Scenaristica originalnog filma Aline Brosh McKenna (“Crazy Ex-Girlfriend”, “Your Place or Mine”) u je pregovorima o povratku u ekipu da napiše sljedeće poglavlje.

Tko će se iz originalne postave vratiti nije jasno, ali priča navodno prati Priestly dok upravlja svojom karijerom usred pada tradicionalnog izdavanja časopisa i suočava se s Bluntovom, sada moćnom izvršnom direktoricom luksuzne agencije za oglašavanje koji je urednici prijeko potreban.

Temljen na romanu Lauren Weisberger iz 2003. o košmarnom iskustvu jedne mlade žene u modnom časopisu (Weisberger je inače radila kao osobna asistentica urednice američkog Voguea, Anne Wintour), “Vrag nosi Pradu” bio je pravi hit u kinima, zaradivši 326,7 milijuna dolara diljem svijeta i donijevši Streep Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji, kao i nominaciju za Oscara.

Dizajnerica Patricia Field također je nominirana za Oscara za kostimografiju filma.

U godinama nakon toga obožavatelji su nagađali je li “to to” za Mirandu, Andy i Emily.

Glumački se trio ponovno okupio na dodjeli nagrada SAG, a Hathaway i Blunt sjele prisjetile su se snimanja filma za Variety, ponovno se osvrćući na neke od najslikovitijih trenutaka u filmu i komentirajući užitak rada sa Streep koja je majstorski improvizirala neke od Mirandinih najoštrijih rečenica.

Vijest o nastavku filma “Vrag nosi Pradu” stiže u trenutku kada verzija scenskog mjuzikla, u kojoj Vanessa Williams nosi tamne sunčane naočale Mirande Priestly, počinje s pretpremijerama uoči otvorenja u listopadu na londonskom West Endu, piše Variety.

Objava Priprema se nastavak filma “Vrag nosi Pradu”. Moćna urednica pokušat će spasiti strmoglav pad tiska pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Film (204)Mozaik (577)