4 EURA! Beach bar na Jadranu naplaćuje mjesto za ostavljanje ručnika, gosti u šoku. Iz bara kažu: ‘Možemo naplatiti i zrak’

riportal - prije 7 dana - link

A za ležaljku ćete platiti 10 eura, dok će se za postavljanje baldahina platiti čak 43 eura

Ne čudi što se iz godine u godinu priča o ‘privatiziranim’ plažama koje su ustvari javne, a osobito s onima koji “rezerviraju mjesto na plaži ručnicima”. Tako su se u jednoj Facebook grupi građani požalili na beach bar u Vodicama koji je počeo naplaćivati postavljanje ručnika – četiri eura?!

Bar su kontaktirali kolege s portala Morski.hr kojima su iz bara poručili da se ne radi “o plaži već o privatnom posjedu 10-ak metara iznad same plaže, tj. pomorskog dobra i kako vlasnik i koncesionar tamo mogu naplaćivati i zrak ako to žele.”

Tako tvrde da svatko tko na njihovom posjedu želi staviti svoj ručnik, mora platiti četiri eura, za ležaljku 10, dok će se za postavljanje baldahina platiti čak 43 eura.

Foto: Screenshot Facebook

Morski.hr piše da bi to uopće mogli naplaćivati moraju imati registriranu djelatnost te izdavati račune. Trenutno se o ovom slučaju čeka očitovanje Državnog inspektorata te nadležnih institucija u Vodicama, prenosi Danas.hr.

The post 4 EURA! Beach bar na Jadranu naplaćuje mjesto za ostavljanje ručnika, gosti u šoku. Iz bara kažu: ‘Možemo naplatiti i zrak’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (547)plaža (47)vodice (8)