Grad Kraljevica objavio nove cijene parkinga na Oštru i datum početka naplate

novilist - prije 1 tjedan - link

Od petka 12. srpnja počinje naplata parkiranja na Oštru, javljaju iz Grada Kraljevice. Također je smanjena prvotno najavljena cijena karata, tako su nove cijene euro za sat, dnevna karta je 8 eura, a mjesečna 50 eura, prvotno su najavljene bile cijene od 1,2 eura, dnevna 9 eura, a mjesečna 60 eura.

Građani Kraljevice imaju pravo na besplatan parking, kada podnesu zahtjev za povlaštenom parkirnom kartom, a što mogu učiniti na internetskoj stranici kraljevičke gradske uprave ili u gradskoj upravi Kraljevice.

Naplata parkiranja određena je do 15. rujna. svake godine, a iduće godine naplata parkiranja na Oštru počet će 1. lipnja.

Dnevno vrijeme naplate parkiranja je od 09 do 20 sati svaki dan u tjednu, i vikendom i blagdanom. Cijena dnevne karte za autobuse koji parkiraju na odvojenom dijelu parkirališta je 60 eura.

Naplata naknade za parkiranje na parkiralištu s naplatom obavlja se putem parkirnih automata (putem kovanica i kartičnog plaćanja putem POS terminala), putem SMS plaćanja na broj 708901, te putem Bmove internetske trgovine i mobilne aplikacije.

Svi korisnici javnih parkirališta s naplatom imaju pravo na korištenje satne, dnevne i mjesečne parkirališne karte. Ukoliko je izdana DPK – Dnevna parkirna karta kao kazna za neplaćanje parkinga ili ne produživanje trajanja parkinga, istu ste dužni platiti putem priložene uplatnice.

Pravo na povlaštenu kartu imaju: fizička osoba “Stanar” koja ima stalno mjesto prebivališta na području Grada Kraljevice ima vozilo registrirano na svoje ime; obrtnik ili pravna osoba “Poslovna” koja koristi poslovni prostor na području Grada Kraljevice u zoni naplate parkiranja što dokazuje ugovorom o zakupu, odnosno izvatkom iz zemljišnih knjiga o vlasništvu poslovnog prostora i izvodom iz obrtnog, odnosno sudskog registra ili ovlaštenik dozvole na pomorskom dobru koji isto dokazuje Rješenjem; ima vozilo registrirano na svoje ime što dokazuje valjanom prometnom dozvolom ili ga koristi temeljem ugovora o leasingu, što dokazuje ugovorom i prometnom dozvolom, za obrtnike, odnosno ima vozilo registrirano na ime pravne osobe čije je sjedište registrirano na području Grada Kraljevice, što dokazuje valjanom prometnom dozvolom, za pravne osobe.

Objava Grad Kraljevica objavio nove cijene parkinga na Oštru i datum početka naplate pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kraljevica (5)rijeka (1294)Rijeka & Regija (1279)