Program InnoStars Awards traži startupe – nagradni fond iznosi 25 tisuća eura

netokracija - prije 7 dana - link

EIT Health, koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nedavno je naručila istraživanje o izazovima s kojima se suočavaju novoosnovane (startup) tvrtke u zdravstvu. Istražili su i kako programi za pokretanje poslovanja pomažu u prevladavanju tih izazova.

Glavne pogodnosti spomenutih programa, kao što je dugogodišnje natjecanje InnoStars Awards, jesu edukacije, financiranje pametnim novcem, mentoriranje, bootcampovi i druge konkretne mogućnosti. Ako vam je to dovoljno da se odlučite prijaviti na jedan od takvih programa, čitajte dalje.

Program kojeg je prošlo 120 startupa – za mlade, ali i zrelije tvrtke

U proteklih je sedam godina više od 120 startup tvrtki sudjelovalo u programu InnoStars Awards. Tržišni uspjeh ostvarilo je više od pola tih tvrtki, uključujući i perspektivne tvrtke kao što je Orgavalue iz Portugala, poljski IQ Biozoom ili hrvatska tvrtka Ani Biome, istaknuo je Tamás Békási, direktor pokretanja poslovanja Regionalnog programa za inovacije pri mreži EIT Health i voditelj programa InnoStars Awards.

Sudionici programa dobivaju niz različitih pogodnosti, uključujući i sredstva u iznosu od 15.000 eura, mogućnost da predstave svoje poslovne ideje vodećim ulagačima, edukaciju iz rane procjene zdravstvenih tehnologija, i personalizirano mentoriranje.

Poznati validacijski segment programa pod nazivom Validation Track namijenjen je startup tvrtkama koje imaju minimalno održive proizvode (eng. MVP), ali ne i prihode, a nudi intenzivne bootcampove s ciljem unaprjeđenja strategija za ulazak na tržište i ubrzavanja predstavljanja proizvoda.

Najnoviji ulagački segment Investment Track namijenjen je zrelijim startup tvrtkama koje ostvaruju prihode, a u potrazi su za početnim ulaganjem ili takozvanom „A rundom“ ulaganja. Sudionicima programa nudi bootcampove o ulagačkim strategijama i poslovnom planiranju. U studenom će se održati velika završnica programa, tijekom koje će startup tvrtke imati priliku predstaviti svoje ideje međunarodnom žiriju za nagradni fond u iznosu do 25.000 eura.

pročitaj cijeli članak

Novost (41)Startupi (20)