Na Ultra Europe festivalu očekuje se 150.000 partijanera

novilist - prije 1 tjedan - link

Na 10. Ultra Europe festivalu, koji će se od petka do nedjelje održati na splitskom Parku mladeži, nakon čega tri dana seli na Brač, Hvar i Vis, očekuje se oko 150.000 partijanera iz 140 zemalja svijeta, koje će zabavljati 150 DJ-eva, najavili su u utorak organizatori festivala.

​Organizator festivala iz tvrtke MPG Live Joe Bašić prisjetio se na konferenciji za novinare kako su ih prije desetak godina uvjeravali da Hrvatska nije mjesto za tako velike manifestacije, no dokazali su da jest – radi se o međunarodnom projektu koji gleda cijeli svijet.

​”Zato je važno da sve službe i institucije dobro funkcioniraju i međusobno surađuju. Ultra privlači pažnju cijeloga svijeta, na festivalu će kroz sedam dana biti oko 150.000 ljudi iz 140 zemalja.

Popunjeni su kapaciteti, svi traže ulaznice. To Hrvatskoj treba i to je motivacija koja nas gura dalje”, kazao je Bašić.

Najavio je da će festival ove godine biti u najvećem izdanju, sretni su što će biti puno novih imena, kao i najjači svjetski DJ-evi. U Splitu i na otocima će kroz Ultra Europe festival proći čak 150 izvođača.

Umjesto ministra turizma i sporta Tonča Glavine potporu Ultri je došao dati državni tajnik Josip Pavić, koji je podsjetio da je festival prije šest godina proglašen manifestacijom od strateškog značaja, a uvjeren je da će se partnerstvo nastaviti i sljedećih godina.

​Zamjenik župana Stipe Čogelja ove će godine prvi put posjetiti Ultra Europe festival, zbog čega je posebno uzbuđen. Za njega je Ultra “prava fešta za Split, a glas o Splitu se zahvaljujući tome pronio cijelim svijetom”.

Alijana Vukšić iz gradske turističke zajednice istaknula je da na Ultru gosti dolaze sve ranije i zadržavaju se sve dulje.

​”Ti su turisti dobri potrošači, interes im je gastronomija i kultura, a mi smo im pripremili kampanju u kojoj ih pozivamo da poštuju grad i ljude koji žive u njemu, te istovremeno uživaju”, kaže Vukšić.

​Nakon Splita Ultra će se održavati od ponedjeljka do srijede na Braču, Hvaru i Visu, a sve partijanere do otoka će prevoziti party brod.

Objava Na Ultra Europe festivalu očekuje se 150.000 partijanera pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (530)Mozaik (678)split (208)ultra europe (26)