U Rijeci završene edukacije za buduće provoditelje Zdravstvenog odgoja i obrazovanja

riportal - prije 3 mjeseca - link

Ciklusom od 4 modula, završene su edukacije budućih provoditeljica i provoditelja nove riječke izvannastavne aktivnosti – Zdravstveni odgoj i obrazovanje

U osnovnim školama „Centar“ i „Kantrida“ tijekom lipnja i srpnja održane su edukacije za učiteljice i učitelje iz šest riječkih škola u kojima će se od školske godine 2024./2025 provoditi nova izvannastavna aktivnost – Zdravstveni odgoj i obrazovanje.

Pored spomenutih škola „Centar“ i „Kantrida“, od jeseni će učenici osnovnih škola „Dolac“, „Ivana Zajca“, „Podmurvice“ i „Vežica“ imati priliku odabrati izvannastavnu aktivnost Zdravstveni odgoj i obrazovanje te na taj način stjecati suvremena znanja kroz četiri tematska područja – Zdravi stilovi života, Pravilna prehrana i tjelesna aktivnost, Mentalno zdravlje – emocionalna i socijalna dobrobit djece i mladih, Spolno i reproduktivno zdravlje te rodna ravnopravnost i Prevencija ovisnosti i rizičnih ponašanja.

Buduće provoditelje educirali su članovi autorskog tima priručnika: Sandra Pavičić Žeželj, Nataša Dragaš Zubalj, Ana Goleš, Maša Komadina, Martina Šeša, Tea Juretić, Maja Obućina, Aleks Finderle, Eli Pijaca Plavšić i Vesna Kovač.

U svrhu provođenja programa u završnoj fazi izrade su i priručnici za učenike koji će biti prevedeni i talijanski jezik kako bi se provedba programa omogućila i u osnovnim školama koje obrazovni program provode na talijanskom jeziku.

Jednako kao i slučaju Građanskog odgoja i obrazovanja, a imajući u vidu važnost provođenja Zdravstvenog odgoja kao zasebnog predmeta, Grad Rijeka ima namjeru besplatno ustupiti sve materijale za provođenje ovog programa svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, odnosno svim školama koje za tim iskažu interes, odnosno odluče provoditi program.

The post U Rijeci završene edukacije za buduće provoditelje Zdravstvenog odgoja i obrazovanja appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

edukacija (7)RIJEKA I PGŽ (639)