Gabi Novak proslavila 88. rođendan: ‘Nisam više od fešte, no ako dođem do devedesete onda…‘

novilist - prije 3 mjeseca - link

Pjevačica Gabi Novak danas slavi 88. rođendan. Glazbena ikona najpoznatija je po svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima, ali i čestoj suradnji s preminulim suprugom i glazbenom legendom, Arsenom Dedićem.

,,Joj, ja vam te rođendane više uopće ne slavim. Dobro, ako za dvije godine dođem do devedesete, onda ćemo napraviti neku malu feštu“, izjavila je Gabi povodom svog rođendana, prenosi Jutarnji list.

,,Još uvijek sam u Zagrebu, nisam otišla na more, a danas ćemo se obiteljski malo okupiti. Neće to biti, kao što sam rekla, neko slavlje. Tek nešto bolji ručak, ali sve normalno i skromno. Ja sam takva, tako najviše volim“, dodala je.

Gabi je rođena 8. srpnja 1936. godine u Berlinu, gdje je provela nekoliko godina djetinjstva. Njezini su se roditelji upoznali na Hvaru, gdje su se kasnije i preselili. Početkom srednje škole doselila se u Zagreb i upisala Školu za primijenjenu umjetnost u Zagrebu. Udavala se tri puta, a s Arsenom Dedićem brak je sklopila 1973. godine.

Njezin crtački talent omogućio joj je ulazak u svijet glazbe. Naime, začetnik Zagrebačke škole crtanog filma predložio joj je posuđivanje glasa u filmu, u kojem je onda i zapjevala. Odmah su prepoznali njezine vokalne sposobnosti, pa je počela gostovati na festivalima.

Prvi ozbiljniji javni nastup imala je u Ljubljani, a izvedbom pjesme “Ljubav ili šala” na Zagrebfestu je postala zvijezda bivše Jugoslavije. Može se pohvaliti i duetom s popularnim američkim pjevačem Louisom Armstrongom na festivalu u Sloveniji, a često je nastupala i s kolegicama Terezom Kesovijom i Radojkom Šverko.

Ipak, njezina najznačajnija suradnja bila je upravo ona s Arsenom, koji je za nju je za napisao i velik broj skladbi, poput “Pamtim samo sretne dane”, “Kuća za ptice” i “On me voli na svoj način”.

Osvojila je četiri Porina, a među njima nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu, album godine i poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi.

Objava Gabi Novak proslavila 88. rođendan: ‘Nisam više od fešte, no ako dođem do devedesete onda…‘ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

gabi novak (7)Mozaik (566)Showbiz (1887)