Sudjelujte u velikom istraživanju o stanju digitalnog dizajna u Hrvatskoj!

netokracija - prije 3 tjedna - link

Vrijeme je za novo veliko istraživanje o digitalnom dizajnu u Hrvatskoj! Nakon 4 godine IxDA Hrvatska će opet provesti anketu koja će otkriti trendove, trenutno stanje, vrijednosti i tržišne potrebe dizajnerske struke. Cilj je postaviti smjernice za budući razvoj na edukativnom i profesionalnom planu.

Anketa je usmjerena kako bi se istražilo stanje UX dizajna u Hrvatskoj, a rezultati će  doprinijeti valorizaciji digitalnog dizajna i dizajna u novim medijima.

Anketu podržava Hrvatsko dizajnersko društvo, a bit će aktivna od 1.7. do 1.8.2024. Rezultati će biti predstavljeni u rujnu na izložbi Disruptivni proizvodi u HDD Galeriji u Zagrebu, na UX meetupu, te besplatno dostupni putem svih IxDA kanala.

Više o samoj anketi te što se promijenilo od zadnjeg istraživanja, rekao nam je Vladimir Končar, voditelj IxDA Hrvatska.

“Zanima nas kako produkt dizajneri danas razmišljaju, gdje se vide u procesu, koje metode koriste…”

Prethodne ankete iz 2018., 2019. i 2020. godine dale su dragocjene uvide, ali zbog dinamičnih promjena na tržištu kao što su porast dizajnerskih i produktnih timova te prelazak na hibridni i remote model rada, osjetili su potrebu za novim istraživanjem, navodi Vladimir.

Zanima nas kako produkt dizajneri danas razmišljaju, gdje se vide u procesu, koje metode koriste i koje su ključne stvari o kojima razmišljaju kako bismo identificirali što nam još nedostaje.

Anketa je ostala većim dijelom identična, uz manje prilagodbe, jer neka pitanja više nisu relevantna. Organizirana je u nekoliko kategorija: projekti i radna okolina, uvjeti u radnom okruženju, dizajn procesi i suradnja, remote rad te ideje oko budućnosti dizajna i edukacije, objašnjava Vladimir koji poziva sve kolege da se odazovu istraživanju.

Ovdje ispuni anketu o digitalnom dizajnu!

Kao dodatnu motivaciju, u suradnji s Digital Labinom, IxDA Hrvatska dodjeljuje dvije karte za ovogodišnje izdanje konferencije i 15% popusta na radionice. Dodjeljuju i jedan paket HDD izdanja knjiga. Nakon ispunjavanja ankete samo se upišite na listu za ulazak u bubanj za izvlačenje kako bi vas mogli kontaktirati ako vas izvuku.

pročitaj cijeli članak

istraživanje (29)Tehnologija (591)