Milijunaš zapalio vlastitu kuću jer nije želio da ostane njegovoj ženi. Htio se vratiti po psa

novilist - prije 3 mjeseca - link

Britanski milijunaš i profesionalni golfer Francis McGuirk za dlaku je izbjegao zatvorsku kaznu jer je navodno zapalio svoju obiteljsku kuću samo kako tu nekretninu nakon rastave, ne bi dobila njegova žena.

U suđenju koje je nedavno završilo, 50-godišnji golfer optužen je za podmetanje požara u kući vrijednoj 900.000 funti u Sandwichu u Kentu prošle godine, samo u inat svojoj životnoj partnerici.

Dana 25. lipnja prošle godine, znajući da nema nikoga kod kuće, otac troje djece ušao je u kuću koju je posjedovao sa svojom uskoro bivšom suprugom Sarah, zaključao se unutra i polomio ključeve u bravama.

Nakon toga je poslao poruku svojoj partnerici da bi je obavijestio da se sprema zapaliti kuću.

Upravo je to i učinio, a samo zahvaljujući susjedima koji su pozvali hitnu pomoć, kuća je pretrpjela samo manju štetu.

Obiteljski pas ipak spašen!

“Sarah je bila na večeri u noći incidenta. Znajući da će kuća biti prazna, optuženi je sam ušao”, rekla je sudu tužiteljica Caroline Knight.

“Zaključao je vrata prije nego što je ključeve uvukao u brave iznutra. Prvo je kuću pokušao zapaliti jestivim uljem koje se nije primilo, pa je zatim zapalio nekoliko jastuka u dnevnoj sobi”, dodala je.

Milijunaš golfer navodno je svojoj ženi slao poruke iz kuće, govoreći joj da će “zapaliti kuću do temelja” i uvjeravajući da će “vjerojatno baciti Dolly (obiteljskog psa) kroz prozor za koju minutu tako da je sve u redu”.

Kad su vatrogasci koje su pozvali zabrinuti susjedi stigli do kuće u plamenu, vani su zatekli McGuirka kako se bizarno ponaša. Odbio je liječenje manjih opeklina i činilo se da se želi vratiti unutra da bi spasio obiteljskog psa.

Jedan od onih koji su prvi reagirali, kasnije je posvjedočio da mu je McGuirk rekao da je zapalio kuću jer “nije želio da ku*** ima sve”.

Imanje uz more u Sandwichu pretrpjelo je znatnu štetu, a većina prostorija bila je prekrivena čađom, no vatrogasci su uspjeli zaustaviti plamen prije nego što je zahvatio cijelo mjesto, a također su uspjeli spasiti i Dolly, piše Daily Mail. 

Objava Milijunaš zapalio vlastitu kuću jer nije želio da ostane njegovoj ženi. Htio se vratiti po psa pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Novosti (1181)pas (31)Svijet (1957)