Mladi Rus biciklirao po autocesti. Uočen kod čvora Hreljin dok se kretao u smjeru Rijeke i zaustavljen

novilist - prije 2 mjeseca - link

Proteklog vikenda na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome zabilježila ukupno 344 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa -66, slijedi prekoračenja brzine -29, zatim 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ostali 201 prometni prekršaj.

Najveća brzina od 186 km/h zabilježena je u petak, 5. srpnja u 11.45 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko, gdje se automobil, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretao navedenom brzinom u smjeru Rijeke iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač i sankcionirati u skladu s važećim zakonskim propisima.

Najveća koncentracija alkohola od 2,59 promila izmjerena je jučer, 7. srpnja oko 14.40 sati u Ičićima. Policijski službenici zaustavili su 40-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom, riječkih registarskih oznaka.

Alkoholizirani vozač odmah je udaljen iz prometa te je protiv njega nakon završetka postupanja podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim se predlaže da mu se izreče novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije na rok od tri mjeseca.

U nadzoru je alkotestirano 177 vozača i kod njih 22 je utvrđen alkohol u organizmu. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Pored spomenutih vozača, između ostalih počinitelja prometnih prekršaja policija je izdvojila 25-godišnjeg biciklistu, ruskog državljanina, kojega je jučer, 7. srpnja, oko 15.30 sati zaustavila prometna policija na autocesti gdje je zabranjeno kretanje biciklistima.

Naime, 25-godišnjak je uočen na A7, kod čvora Hreljin, dok se kretao u smjeru Rijeke. Odmah je izdvojen iz prometa i zbog počinjenog prekršaja novčano sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda dogodile su se i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.

Objava Mladi Rus biciklirao po autocesti. Uočen kod čvora Hreljin dok se kretao u smjeru Rijeke i zaustavljen pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

alkohol (185)brzina (50)Crna kronika (2396)prometni prekršaji (10)vikend (14)