Mladi boćari na državnom prvenstvu u Lovranu pokazali znanja i umijeća u šest disciplina

novilist - prije 3 mjeseca - link

Višednevno Prvenstvo Hrvatske za mlade boćare U15 uspješno je održano u Lovranu. Organizator i domaćin bili su članovi BK Lovran. Na ovogodišnjem natjecanju ponajboljih kadeta i kadetkinja Hrvatske u boćanju nastupilo je njih 64 s područja Istre, Dalmacije i Primorsko-goranske županije. Organizator natjecanja bio je Hrvatski boćarski savez.

Ovo višednevno natjecanje održano je na boćalištima Lovran, Ika, Liganj i nedavno novoobnovljenom boćalištu u Poljanama. Sva finalna natjecanja po disciplinama održana su na lovranskom jogu.

Svoja znanja i umijeća u boćanju mladi su prikazali u 6 sportskih disciplina, dobro znanim klasičnim disciplinama pojedinačno, parovi, te blizanje i izbijanje u krug kao i u 3 tehničke discipline, brzinsko izbijanje, štafetno brzinsko izbijanje i precizno izbijanje.

Voditelj takmičenja bio je Davor Jelovica iz Kastva, a za regularnost natjecanja pobrinuli su se suci Jelovica, Kastav, Damir Zrinšćak, Poljane, Lucijan Srdoč, Jadranovo i Ivan Silov, Rijeka.

Novi prvaci

U pojedinačnom natjecanju do svog drugog naslova državnog prvaka odličnom igrom došao je boćar Tian Baričević, BK Vodnjan koji je u finalu rezultatom 13:6 bio bolji od Luke Tomića, BK Sveti Jakov.

Treće mjesto osvojio je boćar Luka Dorić, BK Vargon Rijeka. U istarskom finalu Tian Baričević, BK Vodnjan i Tino Majcan, BK Pazin u finalu bili su bolji od boćarskog para BK Pazin, Manuela Matoševića i Erika Babića. Treće mjesto osvojili su boćari ekipe Gornji kraj Ladvić, Ivano Rajačić Muža i Mauro Štolin.

Do svoje treće titule prvaka na ovogodišnjem državnom prvenstvu u disciplini blizanje i izbijanje u krug došao je Tian Baričević, BK Vodnjan pobjedom u finalu 22:12 protiv Frana Kusturina iz BK Kastav. Ovime je Tian Baričević osvojio 3 zlata u klasičnim disciplinama što se igraju po podu. Treće mjesto osvojio je Luka Dorić, BK Vargon Rijeka.

Ivano Rajačić Muža, BK Gornji kraj Ladvić kadetski je prvak Hrvatske u brzinskom izbijanju sa 26 pogodaka od mogućih 29. Drugi je bio Toni Kolčeg, iz BK Smilčić- Zadarska županija, a treće mjesto osvojili su Luka Dorić, BK Vargon Rijeka i Luka Tomić, BK Sveti Jakov.

Kadetski boćari Mauro Šolin i Ivano Rajačić Muža iz BK Gornji kraj Ladvić prvaci su Hrvatske u disciplini štafetno izbijanje. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je boćarski par BK Sveti Jakov, Luka Tomić i Petar Saftić. Brončanu medalju osvojio je par Fran Kusturin i Sandi Paoli, iz BK Kastav te selekcija zadarske županije Toni Kolček i Mikula Srnjak.

Najuspješniji igrač

Rezultatom 8:6 u finalu preciznog izbijanja Luka Dorić, BK Vargon Rijeka bio je bolji od Tiana Baričevića iz BK Vodnjan. Treće mjesto osvojio je Petar Saftić koji je rezultatom 9:7 pobijedio Roka Vukića iz BK Marčelji.

Najuspješniji igrač Prvenstva je Tian Baričević, BK Vodnjan koji je osvojio 3 titule državnog prvaka uz srebro u disciplini preciznog izbijanja.

Najuspješnijim natjecateljima nakon odigranih finala pehare i medalje po disciplinama podijelili su Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran, Ivica Škec, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Lovran, Anton Bučević, predsjednik BK Lovran, Čedomir Vukelić,izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, Denis Peršić, predsjednik HBS Hrvatske i predsjednik sportske komisije HBS-a Dino Blečić. Pokrovitelji natjecanja bili su Općina Lovran, TZ Lovran uz sponzorske pomoć Radnika Opatija i Učiteljskog doma Lovran.

Objava Mladi boćari na državnom prvenstvu u Lovranu pokazali znanja i umijeća u šest disciplina pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

lovran (21)Opatija (241)Rijeka & Regija (783)