Održan tradicionalni, šesti po redu Vaterpolo kup Lokve 2024., male Lokve pobijedile veliki Svijet

novilist - prije 3 mjeseca - link

 

LOKVE – Male Lokve pobijedile su veliki Svijet sa 7:6, ili 8:7… ili je možda bilo neriješeno 7:7, ili 8:8… Ma, u osnovi, nije važno! Rezultat jučerašnjeg vaterpolo »okršaja« odigranog tijekom šestog po redu Vaterpolo kupa Lokve 2024. uopće nije bio u prvom planu, mada se igralo ozbiljno, odgovorno, atraktivno i pošteno. A kako bi drugačije i moglo biti kad su u Lokvarskom jezeru, tik uz Stari motel, na za tu priliku uređenom vaterpolo igralištu snage odmjerile veličine i imena kao što su Ratko Rudić, Zoran Roje, Samir Barač, Dubravko Šimenc, David Burburan, Petar Muslim, Mario Risek, Alan Ivković, Karlo Stipanić, Hrvoje Krešić, Bogdan Tihava, Marko Tihava i najmlađi među njima Tome Šimenc, nasljednik legendarnog Dubravka Dude Šimenca.

Zajednički skok ekipe Svijeta u Lokvarsko jezero

Prije njihove dramatične i uz navijanje publike praćene utakmice nastupili su mladi igrači riječkog Primorja koje je s Kvarnera na ovo goransko jezero doveo njihov sjajni trener i osvajač olimpijskih medalja Samir Barač. Naravno, i za njihove utakmice pjenila se voda ovog gorskog jezera, a sve skupa bio je još jedan primjer kvalitetne promocije vaterpola za što je najzaslužniji Predrag Sloboda, neumorni i vrhunski vaterpolo djelatnik iza čijeg rada stoje ponajveći uspjesi riječkog, pa i hrvatskog vaterpola.

Baš stoga na ovoj mu je tradicionalnoj goranskoj prezentaciji vaterpola zahvalio proslavljeni hrvatski trener Ratko Rudić Mrzlovodičan koji je u jučerašnjoj utakmici bio s dva-tri postignuta pogotka najzaslužniji za dobar nastup ekipe Lokava – Svakako je cilj promocija vaterpola, ali i ovih prekrasnih prirodnih ljepota Lokava i Gorskog kotara te, nadam se, privlačenja mladih ovom sportu – rekao je Rudić, a Predrag Sloboda iskazao je prije svega zadovoljstvo činjenicom da se nakon prošlogodišnjeg premještanja Vaterpolo kupa u Fužine ova priredba vratile na Lokvarsko jezero gdje je sve i počelo.

Nije nedostajalo atraktivnih poteza

Drago je to i Toniju Štimcu, načelniku Općine Lokve koji je naglasio kako Lokve s radošću nastoje primiti, ugostiti i družiti se s ovako velikim sportašima kakvi su hrvatski vateropolisti, osvajači brojnih svjetskih, europskih i olimpijskih medalja – Ono što bih uz ovo ja dodatno volio je da se nakon ovakvih priredbi javi bar neki broj mladih Gorana koji bi se okrenuli ovom sportu. Jer, imamo nekoliko jezera, imamo i bazen u Delnicama i zaista bi bilo lijepo da i Gorski kotar stavimo na vaterpolo kartu Hrvatske – rekao je Štimac.

Okupljanje čuvene repke iz 1984.

I nije ovo jučerašnje druženje zlatnih generacija hrvatskog vaterpola posljednje ove godine. Naime, sredinom rujna u Lokvama će biti prikazan novi dokumenarni film uglednog hrvatskog redatelja Dejana Aćimovića o Ratku Rudiću, a predstojeće jeseni trebalo bi se u Rijeci dogoditi okupljanje čuvene vaterpolo reprezentacije koja je 1984. godine u Los Angelesu osvojila olimpijsko zlato.

Objava Održan tradicionalni, šesti po redu Vaterpolo kup Lokve 2024., male Lokve pobijedile veliki Svijet pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (139)Rijeka & Regija (798)vaterpolo (51)