Starica 20 godina koristila granatu misleći da je čekić. I ostala živa da to ispriča

novilist - prije 3 mjeseca - link

Kineskinja prezimena Qin (90) dva je desetljeća nesvjesno koristila staru ručnu bombu za razbijanje oraha i zakucavanje čavala nakon što je jednog dana pronašla neeksplodirano sredstvo u polju.

Rekla je kineskim novinarima da je radila na svojoj farmi u Xiangyangu, u provinciji Hubei, kada je pronašla čudni “metalni grumen” s drvenom drškom.

Uvjerena da je to improvizirani čekić, odnijela ga je kući i njime lupala razne teške predmete, od oraha do metalnih čavala.

Tek nedavno, kada je tim muškaraca koji je radio na rušenju njezine stare kuće primijetio ručnu bombu, umirovljenica je saznala da se kockala sa životom svaki put kad bi je upotrijebila.

I često ju je koristila, jer je policija izvijestila da je drvena drška granate postala glatka i sjajna od godina korištenja, dok je metalna glava bila puna udubljenja.

“Koristila sam ga kod kuće za mljevenje crvene paprike, lomljenje oraha i zabijanje čavala”, ležerno pripovijeda Qin u videu koji kruži Kinom od 23. lipnja.

 Izuzetna sreća

Nakon što su radnici koji su demolirali njezinu kuću obavijestili vlasti o ručnoj bombi, policijska postaja Huangbao brzo je poslala specijalnu jedinicu koja je potvrdila da je sumnjivi predmet doista ručna bomba, točnije kineska Type 67, koja je nekako izdržala sve udarce koje je starica njome prouzročila.

I tako 20 godina piše Oddity Central.

Nagađajući zašto stara ručna bomba nije eksplodirala, neki su tvrdili da se radilo o trenažnoj granati, identičnoj pravoj, ali ne i punjenoj eksplozivom.

Međutim, ta je teorija opovrgnuta policijskom izjavom da je granata propisno uništena kako bi se izbjegle slučajne ozljede.

Zanimljivo, kineski novinari navode da je stara ručna granata bila toliko oštećena da je dio fitilja postao izložen. Da je žena bila dovoljno znatiželjna da ga povuče, posljedice su mogle biti smrtonosne.

Čini se da je Qin imala samo izuzetnu sreću.

Objava Starica 20 godina koristila granatu misleći da je čekić. I ostala živa da to ispriča pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

bomba (13)Kina (88)Mozaik (579)