Savršeno snalažljiva električna minijatura. Hyundai Inster širok je samo 1,61 metar

novilist - prije 3 mjeseca - link

Hyundai Inster je 3,83 metra dugačak električni SUV koji će se za nekoliko mjeseci naći u prodaji u Europi. Kao glavne konkurente imat će modele kao što su Citroën e-C3, Dacia Spring ili Fiat 500e. Potječe iz Hyundai Caspera, koji se trenutno prodaje u Južnoj Koreji s benzinskim motorima.

Riječ je o vrlo uskom automobilu, širok je samo 1,61 m, tri centimetra više od Dacia Spring što ga čini lakšim za korištenje u gradu, posebice pri parkiranju u garažama s malo prostora. Iza se nalaze dva sjedala koja se mogu po želji pomicati naprijed ili nazad. U ponudi će biti dvije verzije s 97 ili 115 KS koje postižu 140, odnosno 150 km/h. Razlika u ubrzanju od 0 do 100 km/h nije velika: 11,7 naspram 10,6 sekundi. Uz motor od 97 KS, baterija ima kapacitet od 42 kWh; s onim od 115 KS ima 49 kWh.

Hyundai Inster

Hyundai očekuje da će Inster imati domet od 355 kilometara uz potrošnju od 15,3 kWh/100 km s baterijom od 49 kWh, odnosno s onom od 42 kWh, nešto više od 300 km. Puno je to više od onoga što postiže Dacia Spring, 225 kilometara, čija je baterija od 30 kWh i nešto veće od onog kod Citroëna e-C3, 326 kilometara, koji ima bateriju od 44 kWh.

U istosmjernoj struji podržava snage punjenja od 120 kW i u izmjeničnoj struji od 11 kW, dok se utičnica za punjenje baterije nalazi na prednjoj strani automobila.

Na armaturnoj ploči nalaze se dva ekrana od 10,3 inča koji, za razliku od drugih Hyundaijevih modela, nisu postavljeni jedan do drugoga, već jasno razdvojeni. Ispod središnjeg zaslona nalaze se fizičke kontrole za postavke kontrole klime, s jednom postavkom temperature, i još nekoliko njih koje omogućuju pristup glavnim funkcijama multimedijskog sustava. Na prednjim sjedalima nalaze se dvije USB utičnice, jedna za 12 V i druga za 230 V.

Hyundai Inster

Među mogućom opremom Hyundai navodi brojne sustave pomoći u vožnji, uz krovni otvor, pristup digitalnim ključem i sustav ambijentalnog osvjetljenja sa 64 boje, a ono što je najvažnije svijet električnih automobila na taj je način dobio jedan jako snalažljivi i logični model.

 

Objava Savršeno snalažljiva električna minijatura. Hyundai Inster širok je samo 1,61 metar pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Auto-Moto (164)