Brza CNN-ova anketa nakon debate. Čak 67 posto ispitanika smatra da je Trump ostavio bolji dojam

novilist - prije 4 tjedna - link

CNN je odmah po okončanju debate između Joea Bidena i Donalda Trumpa – dvojice američkih predsjedničkih kandidata – proveo brzu anketu među gledateljima.

Prema mišljenju 565 anketiranih bolji je dojam ostavio Trump, za kojeg se odlučilo 67 posto ispitanika. Prije početka debate, pak, isti glasači rekli su, 55% do 45%, da očekuju da će Trump pokazati bolji učinak od Bidena.

Rezultati ankete odražavaju mišljenja o raspravi samo među onim biračima koji su se uključili i ne predstavljaju stajališta cjelokupne glasačke javnosti . Rezultati, međutim, donose pomak u odnosu na 2020. godinu kad je većina promatrača prednost davala Bidenu u odnosu na Trumpa.

Čak 57 posto promatrače rasprave istaknula je da nema stvarnog povjerenja u Bidenovu sposobnost da vodi zemlju, a 44% u Trumpovu sposobnost da to učini. Te su brojke zapravo nepromijenjene u odnosu na anketu provedenu prije debate, u kojoj je 55 posto tih glasača reklo da nema povjerenja u Bidena, a 47 posto da nema povjerenja u Trumpa.

Niti jedan kandidat nema visoke rezultate na ovom pokazatelju, ali dok samo 36% promatrača debate sada kaže da ima puno povjerenja u Trumpovu sposobnost da vodi zemlju, samo 14% kaže isto za Bidena.

Objava Brza CNN-ova anketa nakon debate. Čak 67 posto ispitanika smatra da je Trump ostavio bolji dojam pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Donald Trump (317)joe biden (218)Svijet (1724)