Vozač rukovao tahografom na način da je prikrio podatke

novilist - prije 1 mjesec - link

Jučer, oko 11.30 sati, 42-godišnjak je upravljao autobusom kutinskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Novske, a kretao se autocestom A3 u smjeru Zagreba.

Dolaskom do naplatnih kućica Zagreb-istok, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su kontrolu vozila i vozača kao i tahografskog uređaja autobusa.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je da je vozač rukovao tahografom na način da je prikrio podatke odnosno nije prikazao putovanje od sjedišta trgovačkog društva do mjesta preuzimanja autobusa u stranoj državi, a sve kako bi lažno prikazao da je koristio Zakonom predviđen obvezni odmor vozača u cestovnom prometu.

Vozač autobusa bit će sankcioniran zbog prekršaja iz članka 38a st. 1. točka 2. kažnjivo po članku 38a st. 4. Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 920 eura.

Odgovorna osoba u pravnoj osobi- trgovačkog društva iz Novske bit će sankcionirana zbog istog prekršaja sukladno odredbama čl. 38a st. 2. Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 1980 eura, dok će trgovačko društvo biti sankcionirano sukladno odredbama čl. 38. a st. 1. istog Zakona za koji je predviđena novčana kazna od 3310 eura.

Objava Vozač rukovao tahografom na način da je prikrio podatke pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

autobus (48)Crna kronika (2266)