Bračni par držao posvojenu djecu kao robove: Spavali u štali, hranu dobivali samo ujutro

riportal - prije 1 mjesec - link

Na sudu je utvrđeno da su djeca držana u neljudskim uvjetima i prisiljena raditi na imanju

Bračni par, koji je držao svoje petero usvojene afroameričke djece zaključano u staji i koristo ih kao roblje, nakon uhićenja optužen je po 10 točaka optužnice za koje se izjasnio nevinim, piše New York Post.

Donald Ray Lantz (63) i Jeanne Kay Whitefeather (62) smatraju da nisu krivi.

Djeca koju je ovaj par usvojio imala su šest, devet, 11, 14 i 16 godina. Tinejdžeri su izjavili da su ih držali zaključane u štali 12 sati dnevno, a hranu su dobivali samo ujutro. Nisu imali vode i spavali su na podu bez kreveta.

Susjedi su prijavili da djeci nije bio dopušten ulazak u glavnu kuću na farmi, da su bili bosi te da su imali otvorene rane na nogama, stoji u sudskim dokumentima.

Utvrđeno je da su djeca držana u neljudskim uvjetima i prisiljena raditi na imanju.

Okružna sutkinja okruga rekla je da je ovaj slučaj prvi takve vrste koji je vidjela u svojoj karijeri, zbog čega je povećala jamčevinu zbog ozbiljnosti optužbi s 2.000 na 500 tisuća dolara.
“Pored trgovine ljudima i zanemarivanja ozbiljnog rizika od tjelesnih ozljeda ili smrti, ne mislim da je iznos jamčevine bio dovoljan”, rekla je šokirana sutkinja.

Suđenje ovom robovlasničkom paru zakazano je za 9. rujna, prenosi Net.hr.

The post Bračni par držao posvojenu djecu kao robove: Spavali u štali, hranu dobivali samo ujutro appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2267)djeca (99)