Sramota na Srdočima: Pijani divljak autom skršio motociklista i pobjegao, nije se ni osvrnuo. Ubrzo je uhvaćen!

riportal - prije 2 mjeseca - link

​Alkoholiziran je izazvao prometnu nesreću i pobjegao bez pomaganja ozlijeđenom motociklstu

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 406 prometnih prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 151 alkotestiranog vozača, 21 je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,39 promila evidentirana je u petak, 21. lipnja, 52-godišnjem hrvatskom državljaninu. Prometna policija ga je zaustavila oko 9.50 sati na području Jelenja te utvrdila da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu s važećim zakonskim propisima i predložena mu je novčana kazna od najmanje 2640 eura te izricanje zabrane upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci.

Pijan usred dana

Uz navedenog, iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju i 62-godišnjeg vozača koji je jučer alkoholiziran izazvao prometnu nesreću na Srdočima u Rijeci. Riječ je o hrvatskom državljaninu, koji je oko 16 sati pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, i izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 48-godišnji motociklist pa potom pobjegao s mjesta nesreće.

“Naime, krećući se ulicom Miroslava Krleže u jednom trenutku je prešao na lijevu stranu kolnika i udario u motocikl, riječkih registracijskih oznaka, kojim je 48-godišnjak upravljao iz suprotnog smjera. Od jačine udarca motociklist je s vozilom pao na kolnik i pri tome zadobio ozljede, a 62-godišnji vozač nije pružio pomoć ozlijeđenom motociklistu, niti je izvjestio policiju o nesreći već se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja.”, izvijestili su iz policije

Ozlijeđeni motociklist je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja medicinske pomoći gdje su mu dijagnosticirane teže tjelesne ozljede.

Prometna policija je u manje od pola sata nakon nesreće pronašla 62-godišnjaka na području Srdoča i privela na kriminalističko istraživanje.Tijekom postupanja mu je alkotestiranjem utvđena navedena koncentracija alkohola u organizmu.

Završetkom istraživanja, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi, 62-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Za vikend su se dogodilo još 34 prometne nesreće

Inače, osim spomenute nesreće za vikend su se dogodilo još 34 prometne nesreće u kojima su uz teško ozlijeđenog motociklista još četiri osobe teško ozlijeđene, a devet ih je lakše ozlijeđeno.

Od tog broja 93 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 76 je prekršaja prekoračenje brzine, 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola te 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Osim navedenih, evidentirano je i osam prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, kao i 187 ostalih prekršaja.

Najveća brzina

Najveća brzina od 158 km/h evidentirana je u petak, 21. lipnja u 12.30 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko. Radarskim uređajem je snimljeno osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, dok se kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač navedenog vozila te sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo i dalje sve vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća.

The post Sramota na Srdočima: Pijani divljak autom skršio motociklista i pobjegao, nije se ni osvrnuo. Ubrzo je uhvaćen! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

alkohol (186)Crna kronika (2407)motociklist (68)nesreća (267)pomoć (13)srdoci (9)