Dobrano pijan izazvao prometnu nesreću na Srdočima u kojoj je teže stradao motociklist pa pobjegao. Uhićen

novilist - prije 2 mjeseca - link

Za vikend je u PGŽ-u jedna od najvećih koncentracija alkohola od 2,23 promila evidentirana jučer, 62-godišnjaku u Rijeci.

Riječ je o vozaču automobila, riječkih registracijskih oznaka, koji je na Srdočima oko 16 sati alkoholiziran izazvao prometnu nesreću u kojoj teško ozlijeđen 48-godišnji motociklist pa potom pobjegao s mjesta nesreće.

Naime, krećući se ulicom Miroslava Krleže u jednom trenutku je prešao na lijevu stranu kolnika i udario u motocikl, riječkih registracijskih oznaka, kojim je 48-godišnjak upravljao iz suprotnog smjera.

Od jačine udarca motociklist je s motorom pao na kolnik i zadobio ozljede, a 62-godišnji vozač nije pružio pomoć ozlijeđenom motociklisti, niti je izvjestio policiju o nesreći već se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja.

Ozlijeđeni motociklist je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja medicinske pomoći gdje su mu dijagnosticirane teže tjelesne ozljede.

Prometna policija je u manje od pola sata nakon nesreće pronašla 62-godišnjaka na području Srdoča i privela na kriminalističko istraživanje.

Tijekom postupanja mu je alkotestiranjem utvđena navedena koncentracija alkohola u organizmu.

Završetkom istraživanja, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi, 62-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Objava Dobrano pijan izazvao prometnu nesreću na Srdočima u kojoj je teže stradao motociklist pa pobjegao. Uhićen pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

alkohol (186)bijeg (34)Crna kronika (2407)prometna nesreća (487)