Kristian Tončić: Tramontana i Slani su udarni tandem u stvaranju nereda u Gradskoj vijećnici

novilist - prije 2 mjeseca - link

OPATIJA  Dom zdravlja i novi stadion NK Opatija, dva projekta koje Opatijci čekaju već dugi niz godina, korak su pred realizacijom. Na prošloj sjednici Vijeća predstavljeni su vijećnicima, a do kraja godine krenut će i njihova izgradnja. No, dvije kapitalne investicije koje će značajno poboljšati životni standard građana, na žalost, dijelom su zasjenjene nastavkom destruktivne kampanje nekolicine oporbenih članova Vijeća. Ono što nas još više žalosti jest da su pojedinci izabrali politikanstvo i rušilački pristup umjesto dobrobiti svojih sugrađana, a jedini razlog koji vidimo jest jal zbog činjenice da ova vlast ostvaruje svoja obećanja i da Opatijci to prepoznaju – istaknuo je nakon održane sjednice Kristian Tončić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Opatije.

Ocijenio je kako su se “u tom negativnom pristupu udružili oni koji su nekad bili “smrtni neprijatelji”.

– Ne tako davno je vijećnik izabran s nezavisne liste Ive Dujmića, Domagoj Tramontana javno pozivao Nevu Slani da odstupi s mjesta predsjednice Gradskog vijeća zbog katastrofalno lošeg vođenja sjednica Gradskog vijeća i neprimjernih izjava. Danas ovaj dvojac, uz povremenu pomoć HDZ-ovog Marka Ćorića, predstavlja “udarni tandem” u stvaranju nereda u Gradskoj vijećnici. Ne poštujući Poslovnik o radu gradskog vijeća svojim upadicama prekidaju obraćanja ostalih vijećnika, predsjednika Gradskog vijeća kao i gradonačelnika sa stručnim službama, dociraju, a ne libe se ni vrijeđati sve one koji ne dijele njihovo mišljenje. Pritom konstantno obmanjuju javnost neistinama i pogrešnim interpretacijama. Tako se Tramontana, koji je imao kratku i neslavnu poslovnu epizodu u Komunalnom društvu Jelenje samoinicijativno pretvorio u stručnjaka za komunalnu tematiku, ali je zaboravio slušati odgovor na svoje pitanje, pa je riječi direktora Komunalca Alana Sankovića stavio “u usta” opatijskom gradonačelniku. Ne staje ovdje njegovo licemjerje, već se i hvali svojim “aktivističkim” zaslugama za dodatne sadržaje u Domu zdravlja, usprkos tome što na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije niti dao svoj glas za novi Dom zdravlja kao što nije podržao ni projekt rekonstrukcije opatijskog nogometnog stadiona. S druge strane trenutačna Tramontanina saveznica Slani nastoji obmanuti javnost da Grad u bescjenje rasprodaje terene uz more. Upravo taj teren na koji se referirala u njenom zadnjem medijskom istupu je po njoj toliko “atraktivan i jeftin” da se nitko nije javio na zadnje raspisani natječaj kako bi ga kupio. Uz ponavljanje neistina, nezakonite prijedloge odluka i potpuno nerazumijevanje zakonskih osnova za rad Grada Opatije ili financiranje gradskih tvrtki, konstanta u njezinom “radu” jest i napuštanje sjednica prije kraja, ali uz uredno “ubiranje” naknade za sudjelovanje. Dok je Neva Slani bila predsjednica Gradskog vijeća zdušno je podržavala prodaju gradskih zemljišta kao i sve projekte poput rekonstrukcije nogometnog igrališta, Garaže Gorovo, Doma zdravlja… Danas, računajući na kratko pamćenje birača, jednostavno je protiv svega – naveo je Tončić koji smatra da su Neva Slani i Domagoj Tramontana nerazdvojni partneri s glavnim ciljem opstrukcije svih gradskih projekata.

– Neće proći puno vremena kada će se Domagoj Tramontana početi hvaliti realiziranim gradskim projektima ove vlasti i uvjeravati javnost da je to isključivo njegova aktivistička zasluga. Na kraju krajeva, naš Trami je komunikacijski stručnjak, kako se predstavlja, tako da njemu to uopće neće biti problem, a ne bi mu bilo ni prvi put da pokuša preuzeti tuđe zasluge. I dok se taj “cirkus” događa izvan gradske vijećnice, u medijima i na društvenim mrežama, možda ovaj dvojac ne stvara previše “štete”. Jer građani su uglavnom prepoznali njihove “fore” i zdušno ih ignoriraju. Ali, smatramo da opstrukcija i destrukcija u Gradskom vijeću ruši ugled ove institucije, a uvrede, psovke i galama nedostojni su prostora u kojem se donose važne odluke za život grada. Zato će Klub vijećnika SDP-a predložiti izmjene Poslovnika o radu Gradskog vijeća, kojim će se vratiti dostojanstvo i ozbiljna rasprava u vijećničke klupe – zaključio je Kristian Tončić, vijećnik SDP-a u opatijskom Gradskom vijeću.

Objava Kristian Tončić: Tramontana i Slani su udarni tandem u stvaranju nereda u Gradskoj vijećnici pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (278)