Kod Suska potonula brodica za prijevoz komunalnog otpada

novilist - prije 4 tjedna - link

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), izvijestili su nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o potonuću brodice kod u lošinjskom arhipelagu. U nesreći nema stradalih, ozlijeđenih niti onečišćenja mora.

Službenici Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj provode očevid o uzrocima pomorske nesreće koja se dogodila jučer, 22. lipnja u jutarnjim satima kod otoka Suska, gdje je trenutno iz neutvrđenog razloga potonula brodica duljine 13 metara (tip dvotrupac), specijalizirana za prijevoz komunalnog otpada između otoka Suska, Unija i Malog Lošinja, u vlasništvu domaće pravne osobe.

Informacija o nesreći u nadležnim službama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka u 10.22 sati, a u trenutku nesreće na brodici su boravile dvije osobe, zapovjednik i član posade, obojica državljani Republike Hrvatske, koji u nesreći nisu ozlijeđeni.

Preliminarnim očevidom na poziciji nesreće službenici ILK Mali Lošinj ustanovili su kako je brodica u potpunosti potonula.

Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora, a vlasniku je naloženo poduzeti komercijalno vađenje i tegalj potonule brodice te će isti postupiti sukladno nalogu Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj.

 

 

Objava Kod Suska potonula brodica za prijevoz komunalnog otpada pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3235)pomorska nesreća (4)sušak (4)