[VIDEO] STIGLA I POMOĆ IZ ZRAKA Stjepan Simović: Zaustavili smo ga, nema više širenja požara

dulist - prije 2 mjeseca - link

Zaustavljeno je širenje požara koji je u poslijepodnevnim satima buknuo poviše magistrale u blizini TS Srđ, a koji se vrlo brzo proširi te zaprijetio samom naselju Bosanka. Potvrdio nam je to županijski vatrogasni zapovjednik Stjean Simović. Zemaljskim snagama u pomoć su iz Zadra stigla i dva kanadera.
-Došla su nam dva kanadera i imali su upravo jedno bacanje, ali uspjeli smo ga zaustaviti, nema više širenja. Zaustavljen je na cesti i nije prebacio ovaj dio koji je bio kritičan, prema samoj Bosanci – rekao je te dodao kako će kanadaeri, kad su već tu ispustiti nekoliko vodenih bombi u dijelu istok – zapad.
-Svi su vatrogasci još uvijek tu. Ima još posla, sanirati rubove, ali nadamo se da je teži dio posla gotov. Još nas čeka saniranje i večeras dežuranje jer je velika površina – izjavio je za DuList.
Požar je počeo negdje od TS Srđ pa padinama do puta za Srđ. Na terenu su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ova Zaton, Osojnik, Rijeka dubrovačka i Župa dubrovačka te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik.

kanader bosanka pozar

 

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2413)