Razbojnici upali u vilu Roberta Baggia, držali ga zatvorenog s obitelji u sobi 40 minuta

novilist - prije 1 mjesec - link

Bila je ovo noć straha za Roberta Baggia. Bivši talijanski nogometaš i osvajač Zlatne lopte opljačkan je u svojoj vili sjeveroistoku Italije u noći s četvrtka na petak i lakše ozlijeđen, javljaju talijanski mediji.

Provala se dogodila dok je s obitelji na televiziji gledao utakmicu Italija – Španjolska na Euru 2024.

Petorica naoružanih kriminalaca ušli su u vilu kod Vicenze oko 22 sata i bivši nogometaš pokušao ih je spriječiti, ali ga je jedan od njih udario drškom pištolja u čelo.

Roberto Baggio i njegova obitelj potom su zaključani u sobu dok su kriminalci pretraživali vilu tražeći novac i nakit.

Kako prenosi “Corriere della Sera”, ova provala i talačka kriza trajala je oko 40 minuta, a kada je Roberto Baggio shvatio da su provalnici otišli, razvalio je vrata i pozvao karabinjere.

 

 

Roberto Baggio je zatim otišao u bolnicu u u Arzignanu kako bi mu zašili ranu na čelu. Nitko od ostalih članova obitelji nije ozlijeđen, ali svi su pretrpjeli strah, piše Il Messaggero.

Razbojnici su odnijeli vrijedni plijen, iako karabinjeri još nisu uspjeli procijeniti što je sve ukradeno. Karabinjeri su preuzeli snimke nadzornih kamera kako bi pronašli počinitelje.

U vili danas ujutro karabinjeri provode očevid, a prisutan je i sam Baggio, koji je nakon povratka iz bolnice saslušan. Ispred njegove vile sakupili su se znatiželjni građani i brojni reporteri u iščekivanju vijesti, piše Ansa.

 

 

Bivši nogometaš, rodom iz Caldogna (Vicenza), živi na svom poljoprivrednom imanju oko 15 godina, koje se nalazi na brežuljku s pogledom na Altavillu Vicentinu. Vila se nalazi usred velike parcele s njivama i šumom. Roberto Baggio živi sa suprugom Andreinom i troje djece.

Roberto Baggio, napadač i osvajač Zlatne lopte 1993., igrao je u najvećim talijanskim klubovima Juventusu, Interu i AC Milanu. S reprezentacijom je stigao do finala svjetskog prvenstva 1994. godine, koje je nakon jedanaesteraca dobio Brazil.

 

Objava Razbojnici upali u vilu Roberta Baggia, držali ga zatvorenog s obitelji u sobi 40 minuta pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2265)nogomet (2284)pljačka (27)Roberto Baggio (4)Svijet (1726)