Zlatko Dalić ne gubi nadu: “Teško je kada primiš gol u zadnjoj minuti, ali imamo sve u svojim rukama”

novilist - prije 3 mjeseca - link

HAMBURGU Zlatko Dalić ovako je vidio remi s Albanijom:

– Odigrali smo dva različita poluvremena. U nastavku smo se pokidali da povedemo, a onda primimo gol u sučevoj nadoknadi. Najvažnije da smo u igri, da imamo sve u svojim rukama. Drugo poluvrijeme ohrabruje, a prvo je bilo jako loše. Pobjeda protiv Italije nas vodi dalje – rekao je izbornik Vatrenih u uvodu.

Koja je ideja-vodilja bila s promjenama u sastavu?

– Htjeli smo s više proboja bokova, ali sporo smo okrenuli stranu. Ideja je bila s Petkovićem u špici više sačuvati loptu, no nismo u tome uspjevali

Gdje je nestala energija?

– Slažem se, bili smo spori i onda je  teško probiti povučenog suparnika. U nastavku smo bili bolji, jer su igrači bili življi i brži.

Je li moguće spriječiti gol u finišu?

– Naravno da je! U zadnjih pet minuta smo se išli povlačiti pa na kraju primimo gol iz polukontre. Imali smo problema u stoperskom dijelu, stalno smo se tukli s napadačima. Tu ima dosta problema.

Može li se ova Hrvatska dignuti?

– Hvala navijačima, bili su sjajni, držali su nas i nosili nas. Teško je kada primiš gol u zadnjoj minuti i izgubiš bodove, ali još uvijek smo u igri. Do Italije ćemo se podignuti, biti bolji i napraviti sve da prođemo dalje.

Što treba promijeniti, je li sve pitanje pristupa?

– Ne mogu reći da netko nije htio, ali suparnik da rano zabio gol i zatvorio se. Nije išlo, bili smo spori i tromi. I to je bilo loše. Nastavak je bio sjajan, pokidali smo se, ali opet primili gol. Žao mi je da smo se u posljednjih pet minuta povukli, valjda je nestalo snage – rekao je Dalić.

Objava Zlatko Dalić ne gubi nadu: “Teško je kada primiš gol u zadnjoj minuti, ali imamo sve u svojim rukama” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Euro 2024. (1301)hrvatska nogometna reprezentacija (627)nogomet (2480)