U Puntu ove subote skup “Modro zelene čelarske štorije”

novilist - prije 1 mjesec - link

U Puntu će ove subote (22. lipnja) biti održan zanimljiv edukativno-stručni skup pod nazivom “Modro zelene čelarske štorije”. Kako doznajemo od Nedjeljka Mrakovčića, čelnika krčke Udruge pčelara “Kadulja”, “Modro-zelene čelarske štorije” predstavljaju pčelarsku i stručnu zajednicu u funkciji servisa građana i potrošača pčelinjih proizvoda, a koji se u takvoj formi organizira po prvi put.

Ljubitelji pčelinjih proizvoda ali i svi ostali građani imat će ondje priliku kušati najčešće sortne, odnosno uniflorne medove primorske ali i kontinentalne Hrvatske.

Tako će se upoznati s pčelarskim sličnostima i karakterističnostima primorskih i kontinentalnih područja naše zemlje, a posredno i s izvornom kakvoćom pčelinjih proizvoda, ističe spomenuti. Također, predstavljene će te uz stručno vođenje od posjetitelja kušane biti i najčešće patvorine meda.

Manifestacija koju uz već spomenuto udruženje krčkih pčelara suorganiziraju i predstavnici Hrvatske udruge senzorskih analitičara meda, Udruženja proizvođača meda od kadulje te Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranskog pčelarskog saveza održati će se na Trgu zahvalnosti, s početkom od 10 sati.

Objava U Puntu ove subote skup “Modro zelene čelarske štorije” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (245)Rijeka & Regija (1212)