UEFA kaznila Hrvatsku zbog ponašanja navijača. Evo koliko će HNS morati platiti

novilist - prije 3 mjeseca - link

NYON UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja, objavio je HNS.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFE na današnjoj je sjednici donijelo odluku o novčanoj kazni. HNS je tako kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku, objavio je HNS.

Inače, HNS se zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Također je zamolio navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

Objava UEFA kaznila Hrvatsku zbog ponašanja navijača. Evo koliko će HNS morati platiti pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Euro 2024. (1306)HNS (36)nogomet (2473)Sport (11174)UEFA (43)