‘Formula karići’ zagrmjela Opatijom, spektakularna Ljetna balinjerada oduševila sudionike i gledatelje

riportal - prije 3 mjeseca - link

U nedjelju navečer održano je četvrto izdanje jedne od najoriginalnijih i najzabavnijih manifestacija na Kvarneru

Još jedna čarobna večer u Opatiji uz atrakciju kakve nema nadaleko”! Već četvrta Ljetna balinjerada – kojoj tepamo i kao „najluđoj utrci na svijetu“ – potpuno je opravdala dobar glas koji ju prati. Brojni gledatelji ponovno su mogli vidjeti maštovita i kreativna vozila („kariće“) na kugličnim ležajevima, „balinjerama“, a iako se manifestacija nominalno zove ‘utrkom’, za sudionike je najvažnije dobro se zabaviti i predstaviti te oduševiti gledatelje.

Ipak, da bi se i sami sudionici motivirali na vrhunsko izdanje svoje kreacije, tradicionalno se dodjeljuju i nagrade u četiri discipline: monopatini, karići unjuli, karići dvojki i merikanska vozila. Nagrađje se i ajbrže, najmlađe te najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i one najsporije dok je tradicionalno proglašena i Miss Balinjerade.

Foto. Hrvoje Skočić/Riportal

Poznata opatijska staza u ljetnom izdanju dobiva i posebno ruho: posebno osvjetljenje, semafor i rampu na startu te atraktivne svjetlosne, dimne i pirotehničke elemente duž staze, upravo nalik noćnoj utrci svjetski poznate Formule 1.

Utrku je i ove godine predvodio „otac Balinjerade“ i njen počasni direktor Duško Jeličić Dule a u u svečanom otvarenju su sudjelovali sudjelovati Puhački orkestar Lovran, mažoretkinje i brojni uzvanici.

Po završetku posljednje utrke stazom su prodefilirale i karnevalske skupine koje su cijelom događanju dale još više maškaranog duha. Za dobru zabavu oko staze pobrinule su se grupa Bonaca i Dellboyse koji rasplesati publiku i sudionike sve do ponoći.

The post ‘Formula karići’ zagrmjela Opatijom, spektakularna Ljetna balinjerada oduševila sudionike i gledatelje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

nagrade (7)Opatija (278)RIJEKA I PGŽ (806)utrka (8)