Oskar znanja najboljima! Najveće i najprestižnije priznanje dobit će 480 učenika

novilist - prije 1 mjesec - link

Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, Oskar znanja, ove se godine dodjeljuje 20. put, a svečana dodjela nagrada bit će 26. lipnja u Zagrebu.

Za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te za osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, nagradu Oskar znanja 2024. dobit će 480 učenika osnovnih i srednjih škola.

Dodjelu nagrade Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Hrvatske zajednice županija.

Agencija je u suradnji sa strukovnim društvima u školskoj godini 2023./2024. organizirala 30 natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i osam smotri kao što su LiDraNo, Škola stvaralaštva “Novigradsko proljeće” te Smotra biosigurnosti-biozaštite.

Na natjecanjima i smotrama od školske razine sudjelovalo je gotovo sto tisuća učenika, a pobjednici održanih natjecanja, najbolji učenici u svojoj generaciji, zasluženo će dobiti nagradu Oskar znanja.

Oskar znanja dobit će i hrvatski učenici koji su postigli vrhunske rezultate na međunarodnim natjecanjima iz informatike, matematike, robotike, matematike, biologije, geografije, astronomije, debate.

Među dobitnicima Oskara znanja su i učenici primorsko-goranskih škola, državni prvaci: Lea Tatai i Korina Barak iz Škole za primijenjenu umjetnost, Stjepan Žužić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Manuel Prodan iz OŠ Dolac, Barbara Jeger iz Medicinske škole, Matteo Denjagić iz Salezijanske klasične gimnazije, Karlo Ahel i Nereo Rundić iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Karlo Domijan iz Prve sušačke hrvatske gimnazije, Nikolina Josipa Nikolaus iz OŠ Turnić, Gaia Klovar Lukarić iz OŠ “Nikola Tesla”, Lukas Španjić iz OŠ Gornja Vežica, Zara Starčević i Viktor Agejev iz OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, Klara Hica i Šime Maren Lončarić iz OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Loris Mokrovčak i Nikola Vlašić iz OŠ Čavle te Meri Milošević iz Srednje škole “Vladimir Nazor” Čabar.

Za osvojeno prvo mjesto na međunarodnim natjecanjima Oskara znanja dobit će Karlo Stašić iz Prve sušačke hrvatske gimnazije i Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, dok su prvaci u glazbi i plesu učenici Osnovne škole za klasični baleti suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica: Magdalena Dapčić, Carla Flego, Ena Kukuljan, Vanessa Lozano Štucl i Nina Ljubanović te učenici Glazbene škole “Ivana Matetića Ronjgova” Saša Miljanović i Anastasia Tomljanović.

 

Objava Oskar znanja najboljima! Najveće i najprestižnije priznanje dobit će 480 učenika pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1223)Rijeka & Regija (1212)SCI-tech (157)školstvo (47)