29. Kapijada Prvih riječkih mažoretkinja na Korzu: “Vi ste umjetnost u pokretu”

novilist - prije 2 mjeseca - link

 

Tradicionalna Kapijada, svečana zakletva Prvih riječkih mažoretkinja gradu Rijeci, održana je ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu. Svečanim programom Prve riječke mažoretkinje na domaćem terenu obilježile su dvadeset i devet godina uspješnog stupanja, koračanja i plesanja, koje ih je tijekom svih tih godina odvelo na mnoštvo putovanja, međunarodnih festivala plesa te raznih natjecanja.

Foto Marko Gracin

Svake godine riječke mažoretkinje prilažu zakletvu svojemu gradu, a ceremoniju čini i uručivanje plaketa mažoretkinjama koje obilježavaju petnaest i dvadeset godina članstva u sastavu Prvih riječkih mažoretkinja.

– Ovaj je događaj najvažniji dan u godini za Prve riječke mažoretkinje jer nastupamo na našem Korzu, kako bismo to rekle, nastupamo doma, i stoga je to nama poseban dan. Kapijada se odvija uvijek u isto vrijeme u godini, a najposebnija je upravo zato što iznova polažemo zakletvu gradu Rijeci, istaknula je Mihaela Mandić, koje je predvodnica Prvih riječkih mažoretkinja posljednje tri godine, u mažoretkinjama je već sedamnaest godina.

Foto Marko Gracin

Na otvaranju svečanog programa javnosti se obratio riječki gradonačelnik Marko Filipović.

– Prve riječke mažoretkinje gdje god da se pojave pronose slavu našega grada i dostojno nas promoviraju diljem Lijepe naše. Hvala svima koji tome daju doprinos, naravno da ćete uvijek imati podršku Grada Rijeke. Drago mi je da ćemo nagraditi one među vama koji su mažoretkinje petnaest i dvadeset godina, koje su posvetile jako puno truda, rada i entuzijazma tome da prve riječke mažoretkinje budu ponos našeg grada. Ja mislim da ste vi umjetnost u pokretu i mislim da se Rijeka može s vama zaista ponositi, zaključio je gradonačelnik.

Kapijadi su prisustvovali svi sastavi Prvih riječkih mažoretkinja koji su otplesali svoje najbolje koreografije, a u samoj završnici nastupila je egzibicijska skupina pod vodstvom trenerice Ivane Rakić, koja u sklopu udruge Prve riječke mažoretkinje djeluje od 2005. godine.

Foto Marko Gracin

 

            

Objava 29. Kapijada Prvih riječkih mažoretkinja na Korzu: “Vi ste umjetnost u pokretu” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1220)