GSC raspisao natječaj za novog direktora, prošli je zapošljavao strance na crno

novilist - prije 1 mjesec - link

Goranski sportski centar d.o.o., Delnice, raspisao je natječaj za direktora/ direktoricu za mandatno razdoblje od četiri godine.

Natječaj je objavljen na web stranici Goranskog sportskog centra i otvoren je od 14. do 28. lipnja, a više informacija dostupno je na spomenutoj web stranici GSC-a.

Uz prijavu na natječaj te traženu dokumentaciju, kandidat je dužan priložiti i program rada i razvoja Goranskog sportskog centra d.o.o. za naredno mandatno razdoblje.

Prijave se šalju na adresu Goranski sportski centar d.o.o., Šetalište Ivana Gorana Kovačića 6, 51 300 Delnice, s naznakom “Prijava na natječaj za imenovanje direktora/ direktorice – ne otvarati”.

Podsjetimo, GSC traži novog direktora nakon što je bivši direktor Alen Udovič, koji je na toj funkciji bio od 2015. godine, sredinom svibnja ove godine podnio ostavku, koju je Skupština Goranskog sportskog centra prihvatila.

Za direktoricu do provedbe natječaja i izbora novog direktora GSC-a imenovana je Biljana Stipetić Kalinić iz Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije.

Udovič je podnio ostavku iz razloga što su se tijekom protekle zimske sezone na skijalištu Platak ilegalno zapošljavali strani radnici.

Naime, u tvrtki Goranski sportski centar, koja upravlja skijalištem Platak kod Rijeke, tijekom protekle sezone radili su strani državljani bez dozvole, zbog toga je direktor GSC-a Alen Udovič podnio ostavku, što je povrđeno i na sjednici Županijske skupštine PGŽ-a održane krajem svibnja.

Tijekom aktualnog sata sjednice Županijske skupštine, HDZ-ov vijećnik Sanjin Vrkić je upitao je li točna informacija da su tijekom sezone na Platku zapošljavani stranci bez dozvola, odnosno ilegalno, i tko je za to odgovoran.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina potvrdio je točnost informacije te dodao da je zbog toga direktor dao ostavku. Vrkić je župana potom upitao je li znao za taj slučaj, a Komadina je odgovorio da su za to saznali kada je inspekcija utvrdila da je bilo zapošljavanja bez dozvola. Zatražili smo odgovornost od direktora te je on podnio ostavku, rekao je tada župan Komadina.

Objava GSC raspisao natječaj za novog direktora, prošli je zapošljavao strance na crno pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

pgž (127)Primorsko-goranska županija (33)rijeka (1248)Rijeka & Regija (1231)