Završena šesta sezona radionica Let’s Talk About Music

novilist - prije 3 mjeseca - link

Devet polaznica su u nešto više od dva mjeseca kroz pet modularnih predavanja te kroz praktičan rad stekle osnovna znanja i korake k organiziranju glazbenih događanja.

Ovogodišnje izdanje glazbeno edukativne radionice Let’ Talk About Music održalo se u prostorima nove gradske knjižnice Rijeka i klupskog dijela The Beertije.

Kao i u pretohodnim godinama radionica je bila besplatna i okupila je vrhunske mentore koji su svoja znanja i iskustva nesebično dijelili s polaznicama.

Glavni cilj radionice je poticanje mladih na aktivno uključivanje i bavljenje glazbom kroz organizaciju događanja, bilo samostalno ili u suradnji s postojećim akterima na sceni.

Nakon uvodnog upoznavanja polaznica s voditeljima radionice, započela su modularna predavanja. Polaznice su za početak imale priliku upoznati opis i strukturu cijelog organizacijskog procesa od ugovaranja preko budžetiranja do same realizacije koje je predstavio Filip Pacak iz Subsonic events (Zagreb).

Antonio Karača (Radnja, Zagreb) je kroz modul “Vizualni identet” približio svoje načine rada, suradnju i željene ciljeve s organizatorima iz različitih sektora (od civilnih udruga do tvrtki).

Treći modul, pod nazivom “Marketing i odnosi s javnošću”, održala je Jelena Androić, direktorica Liburnia Film Festivala (Rijeka).

Jelena je kroz niz primjera i pitanja postavljenih polaznicama, dočarala cjelokupnu problematiku komuniciranja s medijima i publikom, od motivacije publike za neko događanje do marketinških alata i načina njihove primjene u oglašavanju i komunikaciji sa svim dionicima.

I ove je godine Miran Milić iz studio Palach (Rijeka) u fokusu svog izlaganja približio tehničke specifikacije (rideri) kao i produkcijsku pripremu s naglaskom na zvuk.

Gosti zadnjeg modula (“Upoznaj bend”) bili su članovi riječkog benda Pomelo Chess Society . U ugodnoj konverzaciji s polaznicama podijelili su svoja iskustva u svome radu i opisali svoju suradnju s Distune Pomotionom.

Intenzivan praktični rad, koji je uključivao sudjelovanje u različitim aktivnostima Impulse Festivala kao i koncerti u sklopu programa “Distune vam predstavlja”, omogućio je polaznicama da primijene i nadograde svoja znanja.

Ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti sse vim akterima: od polaznica i mentora do vlasnika prostora, na još jednoj uspješnoj suradnji.

Ovogodišnje izdanje radionice “Let’s Talk About Music”, u organizaciji Distune Promotiona, djelomično je sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Objava Završena šesta sezona radionica Let’s Talk About Music pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kultura (784)Ostalo (144)